REKLAMI GEÇ

Çameli kar şenliği 4 Mart’ta

Çameli kar şenliği 4 Mart’ta

Çameli’de geleneksel hale getirilen kar şenliğinin tarihi 4 Mart olarak belirlendi. Hazırlıkların tamamlandığı ilçede belediye başkanı kar tutkunlarını şenliğe dave etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ocak 2018 Çarşamba, 09:54

Çameli’de geleneksel hale getirilen kar şenliğinin dördüncüsü 4 Mart günü yapılacak. Kaymakamlık ve belediyenin ortak organizasyonu herkese açık olacak.
Etkinlik kar yürüyüşü ile başlayacak. Çameli Kargın yaylası eteklerine doğru başlayacak olan yürüyüş uçsuz ve doğal güzelliklerin içinde doğa yürüyüşçülerin görsel şöleni olacak. Yaklaşık 4 km. parkur içinde bin – 2 bin yıllık anıt ağaçlar, doğal şelaler ve karın içerisinde doğasında yer alan endemik bitki türlerine rastlamak mümkün olacak. Parkur fotoğrafçıların kadrajlarına harika görseller sunacak.
Ayrıca zirve tırmanışı yapmak isteyen katılımcılar içen AKUT eşliğinde, rehberler nezaretinde zirve yürüyüşü gerçekleşecek.

ARSLAN: EĞLENCELİ GEÇECEK
Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan herkesi davet ettikleri şenlik için, “Programı uzun zaman önce kamuoyuna açıklıyoruz. Şenliğe katılmak isteyenlerin önünde yeterli hazırlık süresi var. Bu yıl da şenliğimizin dopdolu geçeceğine inanıyorum. Kar Şenliğimizde bölgede yarım metreyi bulan kar da yürüyüşümüzü yapacağız. Etkinlik alanında meydan ateşi, yöresel sanatçılarımız tarafından canlı müzik ve eğlenceler, en iyi kardan adam yapma yarışı ,kayak yarışmaları, halat çekme yarışı,karda güreş ile harika bir etkinlik düzenleyeceğiz” diye konuştu.

İLÇENİN TANITIMI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Başkan Cengiz Arslan etkinliğin ilçenin tanıtımı açısından son derece önemli olduğunu belirterek, “İlçemizin doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla gelecek yıl da kar şenliği düzlenmeye devam edeceğiz. Turizmin canlanması ve yeni fırsatlar yaratmak için bu tür etkinliklere ihtiyacımız var. Yaylaları, alabalığı, cevizi ve fasulyesiyle ünlü ilçemizi doğa turizminde markalaştıracağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı