1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çalkın’dan stat müteahhidine sert tepki!
Çalkın’dan stat müteahhidine sert tepki!

Çalkın’dan stat müteahhidine sert tepki!

AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, “Bu müteahhit kalkıp kendi zaafiyetini, kendi beceriksizliğini Kars’ta “Terör” var algısı yaratarak, ertelemenin peşine gidiyor”

A+A-

Kars Şehir Stadyumunun ilgili firma tarafından ‘terör’ bahane edilerek işin uzatılmasına tepkiler sürüyor.

AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Kars’ta terörün olmadığını, Türkiye’de en huzurlu illerden birisinin Kars olduğunu ve stadyumun müteahhidinin beceriksizliğine kılıf uydurmak için ‘terörü’ bahane ettiğini, buna da kesinlikle müsaade etmeyeceklerini belirtti.

“Korkuyorsanız gelip Kars’tan iş almayacaksınız, bu şehrin mebalini de üstlenmeyeceksiniz”

Karslı müteahhitlerin kente iş yaptıklarını ifade eden Başkan Adem Çalkın, “Bu konu bizi çok rahatsız eden bir konudur. Terör bahane edilmeyecek tek bir şehir var ise ben Kars derim. Bunun arkasında dururuz, bunu da söyleriz. Tabi yapılan sözleşme, yapılan müteahhitlik anlaşması nasıl bilemiyorum ama şunu açıkça söylemek istiyorum; Karsımızda, şehrimizde birçok müteahhidimiz çok sayıda ihale almış, şehrimizde olsun 7 ilçemizde olsun başarılı bir şekilde inşaatlarını tamamlamaktadırlar. Bizim müteahhitlerimiz burada iş yaparken, korkak müteahhitlerin gelip iş alması bizleri rahatsız ediyor. Korkuyorsanız gelip Kars’tan iş almayacaksınız, bu şehrin mebalini de üstlenmeyeceksiniz. Ben burada tabi rahatsızlığımı ifade etmek istiyorum; bizim şehrimizin hiçbir yerinde ‘Terör’den söz etmek mümkün değildir. Türkiye’nin en güvenli, en huzurlu şehirlerinden biri sayılacaksa, ben bunun içerisinde ilk Kars’ı sayabilirim. Bunu açık ve net bir şekilde buradan söylüyorum. Müteahhidin keyfine göre, onun keyfiyetine göre biz şehrimizdeki yatırımları erteleyemeyiz” dedi.

“Stadyumun takipçisi olacağız”

Allah’a hamd olsun bu şehrin bir Bakanı var, Ahmet Arslan’ı var, milletvekili var ve ilgili teşkilatı var diyen Çalkın, “Sayın Bakanımız buradaki en güçlü isimdir. Şehrin her sorununa, Türkiye’de bütün sorunlara eğildiği gibi, tabi ki kendi milletvekili olduğu, kendi şehri olan Kars’ın bütün problemleri ile ilgileniyor. Bunun için gerekli girişimleri Sayın Bakanımız, Sayın Milletvekilimiz ve inşallah bizler takipçisi olacağız. Bu konuda da en kısa zamanda bir sonuç çıkacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

“Bu müteahhit kalkıp kendi zaafiyetini, kendi beceriksizliğini Kars’ta “Terör” var algısı yaratarak, ertelemenin peşine gidiyor”

Kars’ta Uluslararası projelerin yürüten müteahhitlerin, soğuk havaya rağmen çalışmalarını sürdürdüklerini ve soğuk havaya rağmen çalıştıklarını hatırlatan Başkan Adem Çalkın, korkak müteahhitlerin gelip Kars’ta iş almamalarını ve Kars’ın vebaline girmemelerini istedi.

Çalkın, “Kars’ta birçok müteahhit Dünya çapında uluslararası projeleri yürütmektedir. Üstelik Kars’ın şehir merkezinde değil, kırsal bölgelerde bu çalışmaları yapmaktadır. Bakü-Tiflis-Kars Demiryollarının çalışmaları buna örnek gösterilebilir, Kars Harakani Havalimanımızda geçen gün Sayın Bakanımızın temel attığı ve çalışma yaptığı paralel pist projesi buna örnek gösterilebilir, Kars DSİ Bölge Müdürlüğünün Kars Barajı projesi ve birçok çalışmaları buna örnek gösterilebilir, Kars-Digor-Tuzluca gibi bir bölgenin karayolları yapılıyor ve bu müteahhit kalkıp kendi zaafiyetini, kendi beceriksizliğini Kars’ta “Terör” var algısı yaratarak, ertelemenin peşine gidiyor. Bu bizi ziyadesiyle üzmüştür. Buradan şunu söylemek istiyorum; Kars’ta kesinlikle “Terör”, “Merör” yoktur. Burada yüzlerce müteahhidimiz var çalışıyor. Bunun üzerinden bir şey yapmasın, yapamayacaksa gitsin işini iptal etsin. Bir başkası gelir muhakkak yapar bu işi” diyerek tepki gösterdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.