Toplantıda;12-14 Ekim 2018 tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Dünden Bugüne Akçaabat Sempozyumu değerlendirmesi kurul üyelerince yapıldı. Kurula sunulan Araştırmacı-Yazar Abbas Levent Ertekin'in "Akçaabat Şehitleri" adlı kitap çalışması isteği kurul tarafından uygun görülmedi. Kurul üyesi sinema sanatcısı Osman Baş’ın hayatı ile ilgili hazırlanan kitap incelenmek üzere alt kurula sevk edildi.

Değerlendirme Yapıldı

Görüş ve önerilerinde yer aldığı toplantıda, Türkçe’nin düzgün kullanımın özendirilmesi amacıyla çeşitli seminerlerin yapılması ve kursların düzenlenmesi, Akçaabat’la ilgili kısa metrajlı film ve sunumların yapılması gerektiği dile getirildi. 

Ayrıca ilçenin kültürel mirasının tespiti,derlenmesi,arşivlenmesi,yayınlanması ve kültür ekonomisi kazandırılması,gerekli bilimsel çalışmalar, raporlar için bir proje hazırlanması gündeme getirildi. Kurul toplantısına Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Osman Baş,Mehmet Salih Köse, Kemal Üçüncü, Ahmet Yalçın Çilingiroğlu, Sebahattin Şentürk, İsmail Sağlam, İsmail Topal, Kenan Demir,Kadir Topal,Mehmet Salih Atadinç,Yusuf Hocaoğlu,Turhan Bektaşoğlu ve H. Sami Kara katıldı.

Editör: TE Bilisim