Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 25 Şubat 2017, Cumartesi 09:17 tarihinde eklendi. 914 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Toplantısı

Kırklareli Valisi Esengül Civelek başkanlığında, 23 Şubat 2017 Perşembe günü, Lüleburgaz TPAO Toplantı Salonunda "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" toplantısı yapıldı.
Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Toplantısı

İş dünyası ve ekonominin yerel dinamikleri olan tüm sanayici ve yatırımcıların katıldığı toplantıda, Vali Civelek “Kalkınma hamlemize devam etmek, ülkemiz için büyük hedef olarak belirlenen, Cumhuriyetimizin 100. yılında, 2023 yılında saygın güçlü bir ülke olarak dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer almak üzere amaçlanan, 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşabilmek için gece gündüz demeden hep birlikte tüm taraflar olarak canla başla çalışmamız gerekiyor. Sürdürülebilir kalkınmamız, istikrar içinde büyümemiz için; geride bıraktığımız zor bir yıl sonrası reel sektör, ithalatçılar, üreticiler, kobiler, yatırımcılara yönelik bir dizi teşvikler, tedbirler ve yeni çözüm önerileri hayata geçirildi. Maliye Bakanlığı ve sosyal güvenlik kurumuna olan borçlar yapılandırıldı. Devlet kamu alacaklarını yapılandırdı. Diğer yandan da kobilere destek ekonomiye destektir bilinci ile kobilerimizin büyümesi gelişmesi için yeni finans kaynaklarına ulaşabilmelerini teminen yeni politikalar oluşturuldu. Ekonomik aktivitelerinin canlanması, istikrar içerisinde sürdürülebilir kalkınmamız ve gelişmemiz için hükümet tarafından sizler lehine ortaya konan planları, programları, reform niteliğindeki düzenlemeler hakkında bugün sizleri bilgilendirmek üzere bir araya geldik ” dedi. Cumhurbaşkanı öncülüğünde Çalışma Hayatında İstihdam Seferberliği başlatıldığını belirten Civelek “Çünkü devlet olarak her ne kadar sağlıktan, eğitimden, güvenlikten sorumlu isek istihdamı arttırmaktan da sorumluyuz. Vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin iyileştirilmesi, refahtan aldıkları payın artırılması ülke geleceğimiz açısından büyük önem arz ediyor” dedi.

Toplantıda, Kırklareli Defterdarı Günay Polat; Maliye bakanlığının yapılandırmaları, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Tahsin Halcı SGK yapılanmaları, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Hasan Aksoy; çalışma hayatındaki istihdam seferberliği ve işverene sağlanan teşvikler, Kırklareli KOSGEP Müdürü Mahmut Özkaya da kobilere sağlanan yeni finans imkânları ve kobilerin büyümesini, gelişmesini destekleyici çözümler üzerinde söz aldılar.

Haber Merkezi

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek