“Çalışanın emeğine ve ekmeğine  göz dikilmesi yanlıştır”

“Çalışanın emeğine ve ekmeğine göz dikilmesi yanlıştır”

​​​​​​​Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Çeker yaptığı açıklamada,  çalışanın emeğine ve ekmeğine göz dikilmesinin yanlış olduğunu ifade etti.

Kocaeli Üniversitesine bağlı faaliyet gösteren Araştırma ve Uygulama Hastanesinde görev yapan personellerin Performans (Döner Sermaye ek ödemesi), personel servisi ve mesai çıkış saatleri ilgili söylentiler hakkında Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı ve Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Çeker Hastane idaresini resmi açıklama yapmaya davet etti.

Çeker açıklamasın özetle şunları ifade etti:

“Bir işyerinde öncelikli olması gereken çalışanın alın teri ve emeğidir. Fakat ne yazık ki sağlık alanında faaliyet gösteren kurumlarda sağlık çalışanlarının emeği, ekmeği ve alın teri öncelik sıralamasının sonunda yer almaktadır.

ÇALIŞANIN EMEĞİNE GÖZ DİKİYORLAR

Hastanelerde herhangi bir ekonomik sorun, finansal bir problem varsa idareciler gözlerini çalışanın alın terine ve ekmeğine dikmektedirler.

Bunun son örneği Kocaeli Üniversitesine Bağlı Faaliyet gösteren Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yaşanmıştır. Kurumda görev yapan sağlık çalışanları arasında kulaktan kulağa anlatılan söylentiler hakkında resmi makamlar tarafından gerekli açıklamaların yapılmaması çalışanları rahatsız  ve mutsuz etmektedir. 

ALINTERİNİ KİMSE İPTAL EDEMEZ

Buradan açıkça ilan ediyoruz; çalışanın katkısı ile elde edilen ekonomik değeri yani alın teri ile kazandığı performansı kimse keyfi olarak iptal edemez, vermiyorum diyemez. İdare önce çalışanın hakkını ödeyerek ve çalışanın emeğine sahip çıkması gerekir. Servis gibi önemli bir hizmeti kaldırıyorum demek çözüm değildir, sorunların daha da büyümesine neden olunacağı aşikardır. Bu tutum, davranış ve söylemlerinizle ancak çalışanı mağdur ve mutsuz edersiniz ?

Türk Sağlık-Sen olarak bu iki husus ile ilgili idareye gerekli başvurumuz yaptık. Böyle bir durum var ise neden ve neye dayanarak bu işlerin yapılacağının bildirilmesini istedik.  Bu meselelerin peşinin bırakmayacağımızı herkes iyi bilmelidir. Çalışanı kimseye ezdirmeyiz. “

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.