Çalışan Gazetecileri Unutmadılar

Çalışan Gazetecileri Unutmadılar

09 Ocak 2017 Pazartesi 19:15
Çalışan Gazetecileri Unutmadılar

'Basın, demokrasinin temel taşıdır'


Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 1961 yılında Basın Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte ilan edilen “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nün yıl dönümünde, bir mesaj yayınlayarak yerel ve ulusal basının bu özel gününü kutladı. Günümüzde sosyal medyanın da gelişmesiyle birlikte haberin, insan hayatının her anında, her dakikasında vazgeçilmez bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Alanya Belediye Başkanı Yücel, "Demokrasinin temel taşlarından biri olan basın, düşünce ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Toplumla yöneticiler arasında iletişimi sağlar,  kamuoyu oluşturulmasına destek verir. Gündeme taşıdıkları konularla ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan gelişmesine katkı sağlayan gazeteciler, vatandaşlar ile belediyemiz arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Yerel basınımızın değerli çalışanları ise her zaman düşünce ve önerileriyle bizim hizmetlerimize destek vermektedirler. İlkeli ve dürüst yayıncılık prensiplerinden ödün vermeyen, yaşadıkları tüm zorluklara rağmen her koşulda kamuoyunu aydınlatmak için büyük bir özveriyle çalışan yerel ve ulusal basınımızın değerli üyelerinin, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlar, görev başında şehit olan basın mensuplarımıza da Allahtan rahmet dilerim” dedi.

'Basın milletin müşterek sesidir'


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı. Türkdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Milli değerlerimize saygılı, kişisel hak ve özgürlüklerin savunucusu, tarafsız ve özgür basınımız, genel ve yerel anlamda gündemi oluşturan tüm konuları ve yaşanan olayları olduğu gibi aktarma ve halkın sesi olma özelliği ile her daim demokratik toplumun vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk; “Basın Milletin Müşterek Sesidir” diyerek basının toplumun aydınlatılmasında üstlendiği rolü en güzel şekilde açıklamıştır. Çalışanların haklarının yüksek standartlara kavuşturulması ve çalışma şartlarının kolaylaştırılması, Türk basınını daha da güçlü kılacaktır. Alanya’mızın yerel basınının Türkiye’de en kaliteli ve kurumsal olduğu yerdir. Bu düşüncelerle, her şartta yanımızda olan Alanya basınımızın değerli çalışanlarının da içinde bulunduğu, kamuoyunu aydınlatan basın çalışanlarının ve basın yayın kuruluşlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar çalışmalarında başarı ve kolaylıklar dilerim."


Basın demokrasilerin vazgeçilmez en önemli unsurdur.


Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. Güney, mesajında; “Basın demokrasilerin vazgeçilmez en önemli unsurlarının başında geliyor. Yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde her nerde olursa olsun yaptığı haberlerle halkın bilgi sahibi olması için çaba gösteren, bu uğurda büyük zorluklar yaşayan Çalışan Gazetecilerin 10 Ocak Basın Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Alanya Basınındaki gazeteci arkadaşların da yaptığımız hizmetleri en iyi şekilde halka duyurulmasında gösterdikleri özveri ve destekten ötürü ayrıca kutluyorum. Basınımızın daha iyi şartlarda hizmet vermesi ve yaşadığı zorlukları en aza indirme konusunda elimizden gelen desteği vereceğimizi belirterek, gazetecilerin bu özel gününü en kalbi duygularımla kutluyorum."


Son Güncelleme: 09.01.2017 21:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81