“Sigara yasaklarını destekliyoruz”

MURAT ARKAN

Keşan Lokantacı, Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, yeni çıkacak sigara yasakları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sigara yasaklarının Türkiye’de 2005-2006 yıllarında gündeme gelmeye başladığını söyleyen Çakmak, “Daha sonra yapılan çalışmalarla birlikte, bazı yerlerde sigara kullanımı yasaklandı. Biz sigara içilmesine karşı değiliz. Sigara kullanımını yasaklayamazsınız. Çünkü insanların sigara kullanma hakları var. Hali hazırda legal olarak satılıyor, insanlar tarafından alınıyor, öyleyse insanların bunu kullanmasında bir sakınca yok demektir. İçen kişilerde bunun sağlığa ne kadar zararlı olduğunu biliyor.” şeklinde konuştu.

KEŞANIMIZ SİGARA YASAKLARINI UYUYOR

Keşanlıların yasaklara uyduğunu belirten Çakmak, “Biz oda olarak sigara kullanımının kapalı mekânlar da yasaklanmasını destekliyoruz. Hatta Keşan’ımız da bu yasaklara insanlarımız uyuyor, artık bu sistem oturdu. Kahvehanelerimizde dahi sigara içilmiyor artık. Keşan’da yapılan denetimlerde dahi kahvehanelerimizde sigara kullanımı ile ilgili sıkıntı yok. Geçtiğimiz zamanlarda sigaradan ceza alan işletmeler de oldu”. dedi.  

KAPALI OLARAK NİTELENDİRİLEN YERLERDE BU KAPSAMDA

Bazı mekânlara yapılan ek yerlerde de yasağın olacağına dikkat çeken Çakmak sözlerini şu şekilde tamamladı:“Lokanta, pastane, restoran ve bunların teras katları ve vs. yerlerde cam balkondan veya branda çekilerek kapalı yerler yapılıyor, bir tarafında duvar bile olsa kapalı alan sayılacak, yeni düzenlemeyle birlikte buralarda da beş metre mesafede sigara kullanımı yasak olması planlanıyor. Çıkacak yasaya hepimiz uymak zorundayız. Yasa çok güzel. Bütün esnaflarımızın da yasaya uymasını bekliyoruz. Bununla beraber sigara içilecek alanlarda içen kişiler için yaratılması gerekiyor.”