CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Anayasa referandumu öncesinde pakete ilişkin kaygılarını anlatmaya devam ediyor. CHP’li Çakırözer ziyaretleri kapsamında önceki gün de Ziraat Mühendisleri Odası ile Elektrik Mühendisleri Odası’na gitti.
Oda Başkanları Özer Ülker, Hakan Tuna ve yönetimleriyle fikir alışverişinde bulunan Çakırözer, CHP’nin ‘Hayır’ deme gerekçelerini anlattı. Çakırözer, “Siyasi görüşü, inancı, kimliği, yaşam tarzı ne olursa olsun birlikte yaşama irademizin bir sembolü olarak, demokrasi, cumhuriyet ve özgürlüklerimiz için ‘Hayır’ diyoruz. Demokrasi ve özgürlük isteyen, ülkemizin geleceğini düşünen tüm yurttaşlar ile ‘Hayır’larımızı hep birlikte çoğaltacağımıza inanıyoruz” dedi.
HEPİMİZİN ORTAK MESELESİ
Ziyaretlerinde meselenin bir parti meselesi olmadığını ısrarla vurgulayan Çakırözer, “Önümüze getirilen pakette tüm yetkileri sorgusuz, sualsiz, denetlenebilirliği ortadan kaldırarak tek kişide toplamak istiyorlar. Cumhurbaşkanını parti genel başkanı yaparak koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni bir kişinin devleti, parti devleti hâline getirmek istiyorlar. Biz buna karşı çıkıyor, ‘Hayır’ diyoruz. Bu mesele hepimizin ortak meselesi, seçim hepimizin ortak seçimi” diye konuştu.
‘HAYIR’ DİYORUZ
Elektrik Mühendisleri Oda Başkanı Hakan Tuna, “Geleceğimiz, özgürlüklerimiz ve demokrasimiz için bizler de oda olarak ‘hayır’ diyoruz. Halk ile birlikte yürüteceğimiz mücadeleyle aydınlık yarınlarımızı birlikte kuracağız ” dedi.
Editör: TE Bilişim