Çakır’dan, Halk oyunları Şölenine Davet

Çakır’dan, Halk oyunları Şölenine Davet

Hünerlerini sergileyecekler

Minik-yıldız ve gençler kategorisinde folklor yarışmaları 25 Şubat Pazar günü Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak. Folklor İl Temsilcisi Neşet Çakır herkesi halk oyunları şölenine davet etti

Halk oyunları il birinciliği müsabakaları her yıl olduğu gibi üç kategoride yapılacak. Minikler kategorisinde ilkokul öğrencileri, yıldızlar da orta okul ve gençler kategorisinde ise liseliler hünerlerini sergileyecek. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu İl Temsilcisi Neşet Çakır Pazar günü yapılacak yarışlar öncesinde yaptığı açıklamada herkesi çocukları izlemeye davet etti.

Folklor İl Temsilcisi Neşet Çakır “Geleneklerimizin yaşaması, çocuklarımızın halk oyunlarını geleceğe taşıması için onların yanında olmalıyız. Okullarımız ve folklor kulüplerimizin yarışmalarının şölen havasında geçmesi için yanlarında olmamız lazım. Sadece yarışacak çocuklarımızın velilerinin değil salonda geleneklerin yaşamasını isteyen herkesin olması gerektiğine inanıyorum” diyerek Pazar günü Sakaryalıları Atatürk Spor Salonuna davet etti.

Folklor Sakarya İl Birinciliği müsabakalarına katılacak okullar cumartesi günü genel prova yapacaklar. Pazar günü teknik toplantının ardından yarışmacılar jüri üyelerine kendilerini beğendirmek için hünerlerini sergileyecek. Sakarya’da derece yapan çocuklarımız şehrimizi ülke genelinde yapılacak yarışlarda temsil edecek.

Ercan DEMİR-Geyvemedya.com

Yayınlama: 19.02.2018
Düzenleme: 24.02.2018 20:57
781
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.