Çakır; “Orada Yeterli Sayıda Çöp Kovası Vardı”

Çakır; “Orada Yeterli Sayıda Çöp Kovası Vardı”

Yayın: 18.09.2019 23:34
Paylaş:
A+ A-

CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, Karabük gündemine meşgul eden Kent Meydanındaki çöp toplama olayını değerlendirdi. Çöp toplama olayının hiçbir art niyet ve gönderme amacı olmadan farkındalık yaratmak amacıyla yapıldığını ifade etti.

Hiç bir siyasi parti mensubunun CHP’nin içini dizayn etmeye hakkının da yetkisinin de olamayacağını ifade eden Çakır; “Partimizin işleyişine kimse karışamaz. Temizlikçi olarak şahsıma yapılan yakıştırma noktasında gurur duydum. Şahsıma bu yakıştırmayı yapan Rafet Vergili’ye teşekkür ederim. “Temizlik, imandandır, temizlik imanın yarısıdır” hadisleri aklımızdan çıkarılmamalıdır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır; 9 Eylül tarihinde Karabük Kent Meydanındaki Atatürk Anıtına CHP’nin 96. kuruluş yıl dönümü çelenginin konulmasından sonra yaşanan çöp toplama olayıyla ilgili parti İl binasında basın toplantısı düzenlendi.

Başkan Çakır, yaptığı açıklamada, çöp toplama olayının art niyet olmadan farkındalık yaratmak için yapıldığının altını çizerken, “Hal böyleyken, bir takım provokatörlerin CHP, Elif Köse ile Rafet Vergili’yi karşı karşıya getirmek istemeleri doğru değildir” dedi.

CHP’nin kuruluş yıldönümü münasebetiyle yapılan etkinlikte; hiçbir art niyet ve gönderme amacı olmadan, bazı basın mensuplarının uyarısıyla, sadece farkındalık yaratmak amacıyla spontane şekilde yapılan çöp toplama hadisesinin çarpıtıldığını belirten Başkan Köse; “İki şehrin belediye başkanı arasında sorun çıkarma çabaları ne yazık ki başarılı olmuştur. Olay esnasında orada olmayıp, etkinlik biter bitmez yanlı bir şekilde haber yapan medyayı da takdirlerinize bırakıyorum” dedi.

Etkinlikle planlananın kesinlikle Karabük Belediyesi’ni itham etmek olmadığını ifade eden Başkan Çakır açıklamasının devamında şunları söyledi: “Sadece vatandaşlarımızın duyarsızlığı hedef alınmıştır. Amaç asla birilerini az, birilerini çok Atatürkçü ilan etmek değildir, aksi düşünce yanlış bir niyet okumadır. Atatürk heykelinin etrafındaki pislik, yeterli çöp kovası olmasına rağmen gerçekleşmiştir. Bu durum, çöp toplama esnasında da zikredilmiştir. Hal böyleyken, bir takım provokatörlerin CHP Elif Köse ile Rafet Vergili’yi karşı karşıya getirmek istemeleri doğru değildir. Her iki başkan da demokratik süreçten geçerek, farklı kesimlerin oyunu alarak, ama oy arttırarak ama oy azaltarak seçilmiştir. İki partiyi, başkanı ve belediyeyi birbirine kırdırmaya çalışmanın kimseye faydası yoktur.

Yine bu bağlamda, demokratik siyasal yaşamın vazgeçilmez unsurlarından olan bir partinin, bir diğer partiyi dizayn etmeye çalışmaya hakkı yoktur. Sıfatı ve kimliği ne olursa olsun, bir parti üyesinin bir diğer partinin iç işlerine karışmaya hakkı yoktur. Aksi düşünce, kendisine karışılan partiye hakarettir; çünkü her parti üyesi kendi partisi için en iyisini yapacak kadar akıllı ve muktedirdir. Nitekim şahsımın ve partimizin hiçbir zaman böyle biri alışkanlığı ve eğilimi olmamıştır. Diğer partilerden de beklentimiz bu yöndedir. Partimizin her biriminde, birbirimize yardımcı olacak şekildeki hareketlerimizin de, bir başkasının alanına “müdahale ve yönlendirme” olarak yansıtılması da doğru değildir. Safranbolu Belediyesi’ndeçalışan hiçbir zabıtaya talimat vermediğim gibi, zabıta müdürü dahilbelediyenin hiç bir müdürünü tanımıyorum. Bu konuda belediye çalışanlarının bilgisine de başvurulabilir. Yapılan açıklamalar yanlıştır ve iddia sahiplerini ispata davet ediyorum. Partimizde herkes, yerini bilmekte ve hiçbir yönetici, bir diğer yöneticiye doğrudan ya da dolaylı olarak müdahale etmemektedir. Yakın siyasi geçmişimizin ülkemize hediyesi olan, talimatçı ve vesayetçi yönetim anlayışı, partimizde hiçbir zaman yer bulmamıştır ve bulmayacaktır. Buna rağmen şahsımın veya bir başkasının, milletvekilimize ve belediye başkanımıza kendi görevlerinde müdahale edildiği şeklindeki söylemler iftira niteliğindedir.

CHP, son iki seçimde ilimizde ve yurt genelinde ciddi başarılar elde eden ve iktidarın yakın gelecekte sahibi olacak olan partidir. Parti üyelerimiz olarak bu durumun ve bu durumun bize yüklediklerinin farkındayız. İl ve ilçe teşkilatlarımızla, milletvekilimiz ve belediye başkanımız en üst düzeyde uyum içerisinde çalışmaya devam etmekteyiz. Hiç kimsenin bu uyumu ve başarıyı bozmaya gücü yetmeyecektir.

Şahsımın ve partimizin politikası ve hakikat algısından dolayı; Karabük özelinde hiçbir zaman, belgesiz ve mesnetsiz açıklamalarda bulunmadım. Dedikodu ve spekülasyona asla itibar etmedim. Ayrıca siyasi tecrübeler göstermiştir ki bu tarz yanlış yol izleyenler, hiçbir zaman başarılı olamamıştır. Unutmayalım ki kişiler ve iktidarlar geçici, devlet ve millet kalıcıdır. Zaman ise, daima haklıyı haksızdan ayırmıştır. Bu nedenlerle, bize muhalefet edenlerin de gerçeklerden ve delillerden hareket etmesi herkes için en hayırlı olanıdır. Zira eleştirilmekten hiçbir korkumuz yoktur; yanlı ve dayanaksız haberlere karşı sadece üzüntü duymaktayız.

Şahsımın “temizlikçi” olarak ilan edilmesi benim için onurdur. Temiz siyaseti benimsemiş bir partinin, temiz siyaset yapan bir üyesi olarak, şahsıma bu yakıştırmayı yapan Rafet VERGİLİ’ye teşekkür ederim. “Temizlik, imandandır, temizlik imanın yarısıdır” hadisleri aklımızdan çıkarılmamalıdır.

“Her şey çok daha güzel olacak!” diyerek sözlerime son verdi.

5 kişi görüş bildirdi

  1. CHP, Karabük'te İyi Temsil Edilmiyor

    Sayın Abdullah Çakır;CHP’nin kuruluş yıldönümü kutlamasının hemen ardından Kent meydanında ortaya koyduğunuz çöp toplama etkinliğiniz CHP adına tam bir fiyaskoyla sonuçlanmıştır…Arı kovanına çomağı soktunuz adeta…Rakip bir partiyi,iktidarı hedef alırken ,ülke sorunlarını,Karabük’ün yereldeki açmazlarını ,iktidarın bu kadar kötü yönetimini,ekonomik çöküşü,insanların dağ gibi birikmiş sorunlarını dile getirecek yaklaşımlarda da CHP’yi daha etkin politikaların öncülüğünde görmek isterdik…

    Şova dönüşen görüntülerle kamuoyunda ve gerekse parti tabanında haklı bulunmadınız,golü de bir güzel yediniz….Vergili adeta size cezayı kesti…Böyle bir fırsatı O’na vermeye,partimizin adının da böyle bir olayla ilişiklendirilmesine” siz ” vesile oldunuz…

    Konuyla ilgili eleştirilerin boyutunda gündeme gelen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin açıklamalarıda ise, yapılan hatanın kabüllenişi çok net görüldü…

    Atatürk sonrası ülkede yörünge değişikliğine kapıları aralayan Menderes’in ruhuna rahmet okuyan paylaşımında da Elif Köse’nin siyasi altyapısını yetersizliğini de internet medyasında tüm CHP’liler yakından gördü….

    Partimizin temsil gücündeki bu yetersizliklerine önümüzdeki kongre sürecinde bir dur deneceğine inanıyorum…Bu kadrolar bu kentte vardır… Önümüzdeki süreçte,CHP’si kamuoyunda hakettiği yere mutlak gelecektir…Gün ola hayrola…

  2. KARABÜKLÜ

    RAHMETLİ MENDERES’E RAHMET OKUMAK CHP İÇİNDE HOŞ KARŞILANMIYOR MU ? HAYRET ETTİM OKURKEN , ALLAHU TEÂLÂ ISLAH ETSİN.

  3. Semih

    Etüt CHP liler.
    Siz değil misiniz
    Rafet Vergili ye oy verip onu belediye başkanı seçtiren.
    2009 da 2014 de 2019 da Devrimci yim diye hava atan
    Kendinden başka hiç Kimseyi solcu görmeyen
    Egosu yüksek kibirli
    200 evler solcuları sözüm size
    9 Eylül de orada çelenk koyan kaç kişi 2009 dan bu yana belediye seçimlerinde Rafet vergiliye oy verdi.
    Sorarım size.
    Ağlamayın
    Siz bu hale getirdiniz

  4. Semih haklı

    Evet Semih doğru söylüyorsun.
    Çoğu rafet e oy verdi

  5. Tahta kurusu

    Ağaçtan masası var…
    Söyleyecek nesi var
    2009 da Rafet e oy verin diye
    Etrafta ses kaydı var…
    Bilmem anlatabildim mi.
    …devrimci geçinen abiler 2009 da kime oy verdiniz
    2014 de Erdal â oy verilmez
    Olum diyen.
    Gazete mesajı ile Erdal â saldıran.
    Şimdi el ele olan kim yada kimler

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum’da otomobilin motosiklete çarptığı kazada 3 kişi yaralandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Çorum’da otomobilin 3 tekerlekli elektrikli motosiklete çarptığı kazada baba ve oğlu ile otomobil sürücüsü yaralandı.

Alınan bilgiye göre V.Ç. (29) idaresindeki 16 CDB 89 plakalı otomobil, İnönü Caddesi’nde Irak uyruklu Sarhan Al-Isawı’nın (42) kullandığı 3 tekerlekli elektrikli motosiklete çarptı.

İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kazada otomobil sürücüsü, motosiklet sürücüsü ve motosiklette bulunan sürücünün oğlu İbrahim Al-Isawı (12) yaralandı.

Yaralılar sağlık ekiplerince yapılan müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentte bulunan bir özel hastaneye kaldırıldı.

Otomobil sürücüsü V.Ç’nin 250 promil alkollü olduğu öğrenildi.