Fatih Çakır neler dedi neler!

Fatih Çakır neler dedi neler!

Fatih Çakır neler dedi neler!

Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, basın toplantısı düzenledi.
Çakır, düzenlediği toplantıda şu bilgileri paylaştı;
 “Çaylıoğlu ve kırsal kesimdeki yerleşim birimlerimizi Ereğli’ye yaklaştırdık. Mart ayında Çaylıoğlu-Devrek arasında yolda çalışmalarımız tamamlanma aşamasına gelecektir. Burayı da tamamlamak istiyoruz.
 “EN BÜYÜK PAY BİZİM.”
Fakülteler konusunda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Biz buradan vazgeçmediğimizi her zaman ifade etmiştik. Eski Devlet Hastanesi binalarının olduğu yerde çok yakın bir zaman içinde ilk kazmayı vuracağız. İki fakülteden birini de OYAK-Erdemir desteği ile yapacağız. Birileri bu yatırımı kendi üzerine almaya gayret gösterse de fakülteler konusundaki ısrarlı girişimlerimizle bu hizmeti de Ereğli’ye biz kazandırmış olacağız. Fakültelerin kazandırılmasında en büyük pay Sayın Cumhurbaşkanımız ve onun talimatlarının yerine getirilmesi için mücadele eden Sayın Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç’a aittir. Hastanenin taşınmasından başlayarak bugüne kadar gelinen süreçte o dönemin milletvekilleri ile günümüzün milletvekillerinin de çok büyük katkı ve emekleri var.”
 “KAYMAKAMIMIZA TEŞEKKÜR EDERİM.”
Basın toplantısındaki konuşmasında tersaneler bölgesinde şartlara uyan iki tersanenin tapularını aldığını kaydeden Çakır; “Bu tersanelerimizin tapularını almasında en büyük paylardan biri de Sayın Kaymakamımıza ait. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Bu tersaneleriniz aldıkları tapuları, kredi taleplerinde teminat olarak gösterebilecekler ve yeni gemi siparişlerini de bu krediler sayesinde yapabilecekler. Böylelikle de altı ay-bir sene sonra tersanelerimizde hareketlilik başlayacaktır.”
 “ÖNEMLİ OLAN FİKİRLERİN DİLE GETİRİLMESİDİR.”
Konuşmasında 2 Aralık tarihinde Erdemir Göztepe Kantini’nde gerçekleştirilen ve OYAK yöneticileri ile kentin sivil toplum kuruluşlarının liderlerini bir araya getiren toplantıyı da yorumlayan Fatih Çakır, haftalar önce, milletvekillerinin de gayretleriyle OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem’in Karadeniz Ereğli’ye gelerek bir toplantı yapacağını kamuoyuna kendisinin duyurduğunu, bu toplantı ile OYAK yönetimi ve Ereğli’deki sivil toplum kuruluşu temsilcilerini bir araya getirmeyi amaçladıklarını belirterek; “Bu toplantıya katılanlar noktasından bakıldığında, Karadeniz Ereğli Geleceğine Sahip Çıkıyor Platformu’nun icra kurulundaki isimlerinin tamamı neredeyse o toplantıdaydı. Tabii ki ben de Belediye Başkanı’nın da katılmasının daha iyi olacağını düşünüyorum. Ama önemli olan insanların katılımından daha çok insanların fikirlerinin o toplantıda dile getirilmesidir. Biz bu toplantıda konuşulanların takipçisi olacağız. Ben toplantıyı tertip eden OYAK yöneticilerine ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum.”, dedi. 
Taleplerini OYAK yöneticilerine ilettiklerini kaydeden Çakır; “Çevre kirliliği konusunda da daha şeffaf bir yönetim anlayışının sağlanması gerektiğini ifade ettik. Önemli olan bu konuşulanları takip etmek ve sorunları kavga ile değil bir uzlaşı içinde çözmek. Biz hükûmetin temsilcileri olarak şikayet eden konumda olamayız. O yüzden platformun toplantılarına katılmadık. Eğer halkımızın bizden iletmemizi istediği sorunlar varsa biz bu sorunları milletvekillerimiz ve en nihayetinde de sayın cumhurbaşkanımız vasıtası ile dile getiririz. Şu an bu sorunların çözümü için masada oturuldu ve platformun temsilcileri de fikirlerini dile getirdi. OYAK ve Erdemir yöneticilerine iletilmek istenen ne varsa bunların hepsi de gündeme geldi.” dedi.
 “GÜLÜÇ BELEDİYESİ KAPANMIYOR”
Gülüç Belediyesi’nin kapanması gibi bir durumun da söz konusu olmadığını kaydeden Adalet ve Kalkınma Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, durumu İçişleri Bakanlığıyla da görüştüklerini, eğer Zonguldak da Büyükşehir Belediyesi olacaksa tüm beldeler gibi Gülüç Belediyesi’nin kapatılmasının da gündeme geleceğini, ancak bu durum gerçekleşmediği takdirde Gülüç Belediyesi’nin kapatılması gibi bir gelişmenin söz konusu yok.”
“ALGI OLUŞTURMAYI AMAÇLIYORLAR.”
Şu an, Erdemir’den gelen cürufların döküldüğü bölgenin, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın iddia ettiği gibi Gülüç beldesi sınırları içinde değil Karadeniz Ereğli Belediyesi sınırları içinde olduğunu hatırlatan Çakır; “Eğer bu cüruf dökümü için verilen bir izin söz konusu ise bu Karadeniz Ereğli Belediyesi ile ilgili bir durumdur. Acaba bu firmadan festival için bir para alınmış mıdır? Onları da önümüzdeki günlerde ortaya koyacağız. Bu cüruf alanı Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin sınırları içindeyken Gülüç Belediyesi sınırları içindeymiş gibi göstermeye çalışmak farklı bir algı oluşturma amaçlıdır.”
Belediye Başkanı Posbıyık ile Zonguldak Milletvekili Uçar arasındaki gerginliği de yorumlayan Çakır sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:
 “BİR TALEP YOK.”
“Bugün yöremize bir hizmet getirebiliyorsak bu da milletvekillerimiz sayesinde oluyor. Onların desteği ile bu çalışmaları yapabiliyoruz. Hamdi Uçar milletvekilimizi hedef göstererek milletvekilimizin bu yöreye gelen hizmetleri önlemeye çalıştığını iddia etmek abesle iştigaldir. Biz, vatandaşların taleplerini dile getirmek için OYAK Genel Müdürü’nü ilçemize getirmek istiyoruz, dediğimiz zaman dahi sayın milletvekilimiz elinden gelen çabayı ortaya koymuştur. Sayın Erdem’i bile milletvekilimiz Hamdi Uçar’ın desteğiyle ilçemize getirdik. Sayın Milletvekilimiz, Sayın Belediye Başkanımız için, bir halk tabiri ile; ‘Üstüne para verseler de almayız.’, demiş. AK Parti’de genç, dinamik ve hareketli yöneticilerle halka hizmet verme gayreti içindeyiz. Ne Halil Bey’den bize AK Parti’ye geçişiyle ilgili bir talep gelmiştir ne de bizim kendisinden böyle bir talebimiz olmuştur.”
 “SEKİZ AYDIR NE YAPTINIZ?”
Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çakır, OYAK‘ın bir emeklilik kuruluşu olduğunu ve bir emeklilik kuruluşunun 2006 yılında Erdemir’i almak isterken herkesin mutlu olduğunu hatırlattı. 
Bir emeklilik kuruluşundan da şehir için beklenilecek şeylerin şeyler sınırlı kaldığını iddia eden Çakır; “O gün OYAK Erdemir’i alıyor diyenlerin bugün şikayetçi olmaları düşündürücüdür. Bu insanlar önce kendilerini bir çek etsinler. Dediğim gibi biz halkımızın taleplerini ilettik. Önemli olan bizlerin dile getirdiği taleplerin bundan sonra yerine getirilip getirilmeyeceği. Geçmişte de bu kavgalar oldu ama bu kavgalardan biz ne kazandık. Sekiz aydır mevcut belediye kavgaların dışında ne yaptı. Tatoğlu’nun yaptığı kültür merkezi olmasa ilçede bir kültür merkezimiz yok. Bugün bir tane yüzme havuzumuz yok. Bunlar yapılamaz mı? Sürekli olarak geçmiş belediye yönetiminden ‘Bize enkaz bıraktılar.”, diyerek bahsetmek kime ne kazandırır? Biz de ‘Yapamıyorsanız bize bırakın.’, diyoruz. Biz devralmaya hazırız. Belediye Başkanlığı makamı ağlama makamı değil. Bakın sekiz ay bitti. Eğer diğer sekiz aylarda da hizmet konusunda eksik kalınırsa Ereğli bir beş sene daha kaybedecektir.”
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Karadeniz Ereğli Belediyesi Meclis Grubu’na yönelik eleştirileri hakkında şunları söyledi;
 “BU SATIŞ DOĞRU DEĞİLDİR.”
“Şehrin menfaatine olan konularda biz belediye başkanımıza destek veririz. Sayın Genel Başkanımızın direktifi de hepimize bu yöndedir. Ama bunu görmediğimiz durumda da meclisteki oylamalarda red ya da çekimser oy veririz. Belediye Başkanı’nın arazi alımı talebi ile ilgili gündem maddesine de dün, bu konuyu etik bulmadığımız için, çekimser oy verdik. Alıcının belediye başkanı, satıcının da belediye başkanının seçtiği encümenlerde oluştuğu bir yerde bu satışı doğru bulmuyoruz. Kabul oyu vermediğimiz diğer konu da belediyenin bazı gayrimenkullerinin satımı konusudur. Sürekli satarak olmaz. Gelecekte görev yapacak belediye başkanlarına da bir şeyler bırakmak lazım.”
ÇAKIR, BAŞKANLIĞI HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI
 AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, kendisine ulaşmış herhangi bir bilgi olmadığını söyledi.
Bugün düzenlediği basın toplantısında Ak Parti İlçe başkanlığının devam edip etmeyeceği konusunda açıklama yapan Çakır, şunları söyledi. “başkanlığım devam edip etmeyeceği sürecini İl Başkanlarımız, milletvekillerimizin istişaresiyle genel merkez karar veriyor. Bana herhangi ulaşmış bir bilgi yok. Ulaştığı zamanda bunu değerlendiririz hep beraber. Ereğli Teşkilatıyla ilgili şuan öyle bir şey söz konusu değil.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2019, 10:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
Taner
Taner - 4 yıl Önce

Erdemirdeki oyak calisanlarinida konussaniza fatih cakir bey hani kadroya geciyorduk bu sozleri bize vereli 7.seneye girdik birdaha oy icin gelirsiniz insAllah

tolga
tolga - 4 yıl Önce

kadro durumu ne oldu sayın başkanım şeçimlerde deniziz her şeçimlerde sölüyorsunuz bunu dile getirmediniz mi?

SIRADAKİ HABER