Çadır kentlerde yaşayan çocuklara mezuniyet töreni

Gökay Başcan

Suriye’deki savaştan kaçarak Mersin’e gelen ve mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan Suriyeli ailelerin çocukları için dönem boyunca verilen eğitim sona erdi. Dönem boyunca eğitim alan 30 mülteci çocuk mezun oldu.
Mersin Kent Konseyi, MAYA Derneği, Mersin Tabip Odası ortaklığında ve Akdeniz Belediyesi desteğiyle başlatılan Adanalıoğlu Mülteci Çocuklar Kış Okulu’nda eğitim gören 30 çocuğa diplomalarını almaları için mezuniyet töreni düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen mezuniyet töreninde tarım işçilerinin yaşadığı çadırlardaki zor yaşam koşullarının anlatıldığı fotoğraflar ile çocukların kış okulunda yaptığı resimler de sergilendi. Etkinlikte ayrıca yine mülteci çocukların yaptığı kart postallar da yardım amaçlı satışa sunuldu.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan MAYA Derneği Başkanı Volkan Gültekin “Biz bu dönemde Mersin Kent Konseyi, Mersin Tabip Odası ve Akdeniz Belediyesi’nin destekleriyle bir yola çıktık. Orda çocuklarımızla bir entegrasyon süreci başlatmak için Türkçe eğitim ve hobi çalışmaları başlattık. Yaklaşık 1,5 yıldır devam ediyor çalışmamız. Şimdiye kadar üç kur atlatmış olduk çocuklarla” dedi.

Konuşmaların ardından Adanalıoğlu Mülteci Çocuklar Kış Okulu’ndan mezun olan 30 mülteci çocuk seslendirdikleri Arapça ve Türkçe şarkıların ardından diplomalarını aldı. Mezuniyet töreninde çocuklar için kartondan kepler yapıldı, palyaçolar çocuklarla birlikte dans etti.