Gündem

ByLock İçin 3 Kez Kullanma Kriteri Getirildi ! MİT Yeni Listeyi Hazırladı

BYLOCK’TA YENİ KRİTER

Bilindiği gibi FETÖ davalarının dayanaklarının başında örgütün şifreli haberleşme programı olan ByLock bulunuyor. Söz konusu program hakkında yeni bir adım atıldı. Daha önce kırmızı, turuncu ve mavi kategorilere göre yapılan değerlendirmede farklı bir metot geliştirildi.

Şüphelilerin programı telefon ya da tablete indirip en az 3 kez kullanmış olmaları yeterli sayılacak. ByLock hakkında atılan bu adım ile “İndirdim ama kullanmadım” mazeretinin önüne geçilmiş olacak.

MİT FETÖ’nün şifreli haberleşme programı ByLock’u tespit ederek sunucusunu Litvanya’dan  Türkiye’ye getirmişti. Uzman bir ekip tarafından sunucudan yapılan deşifre ile FETÖ’nün darbe teşebbüsü öncesi hazırlıklarını ve örgütsel görüşmelerini bu program üzerinden gerçekleştirdiği ortaya çıkarılmıştı. Konu ile ilgili olarak Sabah’tan Yüksel Temel’İn haberine göre MİT tarafından yapılan deşifre çalışmaları kapsamında 215 bin kişilik kullanıcı tespit edilmişti. MİT’in bu çalışmaları kapsamında ByLock kullanıcıları kırmızı, turuncu ve mavi kategorilerle ayrılmıştı.

102 KİŞİLİK LİSTE GÖNDERİLDİ

Yapılan çalışmalar ve renk kategorileri kapsamında turuncu; ByLock’u kullanıldığı ancak kullananın net tespit edilemediği hatlar mavi; ByLock’u kullanmış olabilecekler, kırmızı; ByLock’u kullandıkları belirlenmiş ve FETÖ ile irtibatlarının yüzde 99 olduğu kaydedilen kişiler olarak belirlendi. Konu ile ilgili olarak MİT son dönemde 2015 bin kullanıcıyı yeniden değerlendirdi ve Ankara Başsavcılığına 102 kişilik bir liste gönderdi.

Kamupersoneli.net – ANKARA