• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Büyüksün Usta ERHAN GÜLENÇ

Büyüksün Usta

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.06.2018, 00:00

Türkiye tarihinde dün yukarıya doğru bir kırılma yaşandı. Artık, eski Türkiye tamamen geride kaldı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçmiş Büyük Türkiye dönemi başladı.
Millet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Büyük Usta" ünvanını verdi. 16 yıldır ülkeyi yöneten Erdoğan'ın liderliğinde artık dünyanın süper ligine çıkma yolculuğuna çıktık. Artık geri dönüş yok... Eski Türkiye hayali kuranlar, Türkiye'yi yeniden boyunduruk altına almak isteyenler, Türkiye'yi bölmeye çalışanlar yenildi.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ

Bu seçimin kuşkusuz en büyük kazananı son 12 seçimdir olduğu gibi Erdoğan oldu. Erdoğan, hem milletten güven oyu hem de Büyük Türkiye'yi kurma yetkisi aldı. Erdoğan'dan sonra ikinci büyük kazanan ise, MHP lideri Devlet Bahçeli oldu.
Erdoğan'ı desteklediği ve AK Parti'yle "Cumhur" ittifakını kurduğu için bazı kesimlerin hedef tahtasına koyduğu Bahçeli, tüm manipülasyonlara rağmen partisinin yüzde 11 civarında oy almasını sağlayarak büyük bir başarı kazandı.
İP'nin kurulmasının ardından MHP'nin oylarının yüzde 4-5'e kadar düştüğü spekülasyonları yapanlar hüsrana uğradı.

KILIÇDAROĞLU GİDİCİ

Seçimlerin en büyük kaybedeni ise, kesinlikle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Korkup aday olmadı. Nasıl olsa kaybedecek düşüncesiyle parti içindeki en büyük rakibi Muharrem İnce'yi aday yaptı. Ancak, CHP'nin oyu yüzde 22-23'ler civarında kalırken İnce, yüzde 30'dan fazla oy almayı başararak partisine büyük fark attı.
Bu saatten sonra Kılıçdaroğlu o koltukta oturamaz. Partisinden 7-8 puan fazla oy almayı başaran İnce, çok uzun olmayan bir sürede öyle veya böyle CHP'nin başına geçer. Bu köşede daha önce dile getirdiğimiz "24 Haziran, Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan olarak girdiği son seçim" şeklindeki öngörümüz de gerçekleşir.

AKŞENER KAYBETTİ

Seçimin ikinci en büyük kaybedeni ise, İP ve Cumhurbaşkanı adayı olan lideri Meral Akşener'dir. MHP'nin yüzde 4-5'lere düştüğü yalanını söyleyenler İP'nin çok daha fazla oy alacağını iddia ediyordu. Ama İP, yüzde 10 civarında oyu zor aldı. Seçimin sürecinin ilk başlarında Akşener'in Cumhurbaşkanlığı seçiminde 2. sırada yer alacağı yorumları yapılıyordu. Ancak, Akşener bırakın ikinci sırada yer almayı, partisinden bile çok daha az oy alabildi. İç ve dış basın tarafından sürekli parlatılan Akşener'in, beklentileri karşılayabilecek potansiyele sahip olmadığı görüldü ve bu da sandığa yansıdı. HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş da partisinin oyundan daha düşük bir oy alarak kaybedenler arasında yer aldı.

MECLİS'TE SORUN ÇIKMAZ

AK Parti, tek başına 300 milletvekilini geçemese de MHP'yle birlikte oluşturduğu Cumhur İttifakı açık ara Meclis çoğunluğunu elde etti. Böylece HDP'yi dolayısıyla terör örgütü PKK'yı Meclis'in kilit partisi yapmayı hedefleyen ve PKK onayı olmadan Meclis'ten yasa çıkmamasını sağlamaya uğraşan şer cephesi, hüsrana uğramış oldu. Erdoğan'ın kuracağı "güçlü hükümet" istediği kanunları çıkarma konusunda Meclis'te sorun yaşamayacaktır

KÜRESEL GÜÇLERİN HÜSRANI

Bu arada Kılıçdaroğlu, Akşener ve Demirtaş'la birlikte küresel güçler de seçimin en büyük kaybedenleri arasında yer aldı.
Türkiye'yi durdurmak için kurgulamaya çalıştıkları büyük oyun, millet tarafından başlarına çalındı.
Yaşasın Büyük Türkiye...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA