BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE YARIYIL TATİLİ HEDİYESİ

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE YARIYIL TATİLİ HEDİYESİ

19 Ocak 2017 Perşembe, 11:17
BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE YARIYIL TATİLİ HEDİYESİ
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçeler ve kırsal dahil olmak üzere 100’ün üzerindeki okula “Çevreci Nesil Eğitim Seti” hediye etti. Eğitim Seti sayesinde çocuklar yarıyıl tatilinde hem boş vakitlerini değerlendirecek hem de kitapçıklarda anlatılan bilgiler ışığında çevre bilinci kazanacak.

 
Mersin Büyükşehir Belediyesi, eğitime verdiği desteği ara vermeden sürdürüyor. Mersin’in sosyal, kültürel ve eğitim alanında gelişmesini sağlamaya yönelik her türlü projenin içerisinde yer alan Mersin Büyükşehir Belediyesi, eğitime verdiği desteğe bir yenisini ekleyerek, ilkokul düzeyindeki çocuklara 5 bin adet Çevreci Nesil Eğitim Seti dağıttı.

 
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı ilk etapta Mezitli’de Muhittin Develi İlköğretim Okulu, Erdemli’de Aslanlı, Kocahasanlı, Koramşalı, Çiriş ve Barbaros İlköğretim Okulları, Toroslar merkez ve kırsalında Kızılbağ, Dalakdere, Musalı, Gözne, Ayvagediği, Arslanköy ve Osmaniye İlköğretim Okulları, Tarsus’ta Kaleburcu İlköğretim Okulu, Çamlıyayla’da Beylice, Fakılar, Atatürk ve Sebil İlköğretim Okulları’na setlerin dağıtımını gerçekleştirdi.

 
“Her Şeyin Başı Eğitim”

 
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Her şeyin başı eğitim, ne yaparsak yapalım eğitim olmadan hiçbir yere varılamayacağını çok iyi biliyoruz. Şunu da iyi biliyoruz ki, çevre bilincini çocuklarımıza küçük yaşlarda kazandırmazsak, ileride onların ne doğaya ne de insanlığa saygılı olmalarını bekleyemeyiz.  Bu yüzden de belediyemiz olarak eğitime her türlü desteği vermeye gayret ediyoruz. Bundan sonra da eğitime olan desteğimiz artarak devam edecek. Bu dağıttığımız eğitim seti sayesinde, çocuklarımıza doğaya olan saygıları küçük yaşlardan itibaren kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

 
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan ve çocukların eğitim yaşına uygun görsel içeriklerle zenginleştirilen kitapçıklar, geri dönüşüm, küresel ısınma, ekosistem, çevre temizliği ve yenilenebilir enerji gibi konularda çocuklara bilgi veriyor.

 
Setlerin yanı sıra okullardaki bütün öğretmenlere duvar ve masa takvimi, okullara da gönder bayrağı hediye edildi.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi