BAŞKAN ORAN: ÇEŞME’NİN TOPRAĞI ÇEŞME’DE KALACAK

BAŞKAN ORAN: ÇEŞME'NİN TOPRAĞI ÇEŞME'DE KALACAK

04 Eylül 2019 - 23:45

Başkan Oran: “Çeşme’nin toprağı Çeşme’de kalacak!”

 

Çeşme Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Kutlu Aktaş Barajı’nda ihaleye çıkılan 2 milyon metrekare arazi ile ilgili Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran’a yetki verildi. Başkan Oran, “Biz buraya Çeşme Belediyesi olarak değil, Çeşme halkı olarak sahip çıkıp, talip olduk. Çeşme’nin toprağı Çeşme’de kalacak” dedi.

Çeşme Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Çeşme’nin tarımsal üretimine destek vermek amacıyla Milli Emlak Müdürlüğü tarafından “Tıbbi ve aromatik bitkiler ile süs bitkileri” yetiştirmek amacıyla ihaleye çıkan 2 milyon metrekare arazinin kiralanabilmesi için Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran’a oy birliğiyle yetki verildi.

Alaçatı’da bulunan Kutlu Aktaş Barajı’nın etrafında yer alan hazineye sahip çıkmak için muhalefet partilerine de çağrı yapan Başkan Oran,“Çeşme’mizin bütün varlıklarına sahip çıkmamız lazım. Bir taraftan endemik ürünlerimizi koruyalım ve arttıralım derken, bir taraftan bizim burnumuzun dibinde, ilçemizde 2 milyon metrekarelik arazinin Milli Emlak tarafından kiralama ihalesini görünce biz buraya Çeşme Belediyesi olarak değil, Çeşme halkı olarak sahip çıkıp, talip olduk. Muhalefet partisindeki arkadaşlarımdan da özellikle rica ediyorum. Öncelikle Kaymakamımız Hacı Mehmet Kara’yı ziyaret edelim. Hep beraber Çeşme’mize sahip çıkalım. Çeşme’nin toprağı Çeşme’de kalsın” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden destek

2 milyon metrekarelik arazinin Çeşme Belediyesi tarafından kiralanması için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiğini dile getiren Başkan Oran, “Biz buranın malının herhangi bir şahsa verilmesini istemiyoruz. Biz belediyeyiz, biz kamu kurumuyuz, biz Çeşme halkıyız. Biz Çeşme halkının oylarıyla seçilmiş Çeşme Belediyesi Meclisi’yiz. Çeşme’nin topraklarına sahip çıkmak da bizim görevimiz” diye konuştu.

“Endemik ürünler yetiştireceğiz”

Çeşme’nin tarımsal üretimine destek verdiklerini ve yerli üretimi teşvik ettiklerini belirten Başkan Oran, “Biz burada ilçemizin bir markası olan sakız ağacı, lavanta gibi endemik ürünler yetiştirmeyi düşünüyoruz. 120 bin TL rakamla ihaleye çıkılıyor, kim çıkarsa çıksın bu ihaleyi alacağız. Burayı Çeşme bahçesi yapalım ve Çeşmeli’nin malı Çeşme’de kalsın” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İZSU GENEL MÜDÜRÜ KÖSEOĞLU: SİYASET ÜSTÜ ÇALIŞIYORUZ
İZSU GENEL MÜDÜRÜ KÖSEOĞLU: SİYASET ÜSTÜ ÇALIŞIYORUZ
YILMAZ KARAKOYUNLU VEFAT ETTİ
YILMAZ KARAKOYUNLU VEFAT ETTİ