31 Mart yerel seçimleri sonrası Kahramanmaraş’ın yeni dönemdeki Belediye Başkanı olan Hayrettin Güngör, geçmişten gelen borçlar nedeniyle belediyeye kaynak yaratma noktasında çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Güngör, bu doğrultuda bir yandan sayısı fazla olan daire başkanlıklarından bazılarını kapatırken, diğer yandan da ihtiyaç fazlası araçları iade ederek tasarruf sağlama çabasına girmişti. Şimdi ise Büyükşehir Belediyesi, 2010 model Mercedes S320 CDİ 4 Matic makam aracını ihale ile satışa sundu. İhale, 3 Eylül Salı günü 14.15’de Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonunda yapılacak.

DEĞERİ 350 BİN’Dİ, BANKA HİBE ETMİŞTİ

Şuan ihale ile satışa çıkan araç o yıllarda kentte eleştiri yağmuruna tutulmuş ve dönemin MHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan, Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu'na şikâyette bulunmuştu.

İŞTE O HABER:

Kahramanmaraş'ta bir bankanın mevduatı bulunan Kahramanmaraş Belediyesi'ne ‘şartlı bağış’ olarak verdiği 350 bin TL değerindeki son model makam aracı tartışma konusu oldu. Ömer Özkan, Kahramanmaraş Belediyesi’nde biri 2000, diğeri 2007 model 2 Mercedes marka otomobilin 110 bin lira bedelle, belediye mevduatının bulunduğu bankaya verilerek, yerine 350 bin TL değerinde son model Mercedes marka yeni otomobil alınmasına ilişkin 1 ay önceki Meclis kararının gerçekleşmesinden sonra Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu'na yaptıkları şikayeti yenilediklerini söyledi.
Özkan, 14 Ağustos'ta gönderdikleri şikayet dilekçesine Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu’nun iddiaya konu otomobil henüz belediyeye gelmediği için işlem yapmadığını belirterek yeni şikayette bulunduklarını anlatırken şöyle dedi: “Yoksulluk ve işsizliğin kol gezdiği bir ilde hiç ihtiyaç olmadığı halde bir belediye başkanının mevcut iki aracı bir bankaya vererek, bu bankadan son model 350 bin TL değerinde bir makam arabası alması etik ilkelerini ihlaldir. Üstelik bu banka belediyeye söz konusu aracı hangi gerekçeyle hibe ettiğini açıklamalıdır. Sonuçta bu bir kamu bankasıdır. Eğer hibe sebebi promosyon ise bu konuda Başbakanlığın promosyonların personele dağıtılması yönünde genelgesine riayet gerekir.
2007 yılında dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan tarafından imzalanarak yürüklüğe giren tebliğe göre bahse konu işlemin uygun olup olmadığı, uygun değilse iptali ve sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılması amacıyla Maliye Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı nezdinde ayrıca girişimde bulunulacaktır. Ayrıca Kamu personelinin maaşının ödenmesine aracılık eden bankaların ek mali imkanlarının tasarrufuna ilişkin kamu kurum ve kuruluşlarının uygulama birliğinin sağlanması amacı ile Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayınlanan genelgeye de aykırılık teşkil etmektedir.”


 

Editör: Mahmut Beyaz