Vakfıkebir İlçe Müftülüğüne Bağlı Büyükliman Mahallesi İmam Hatip Camii’nde 2019 Yılı Yaz Kur’an Kursları, "Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur’an Olsun" sloganıyla başladı.



Vakfıkebir`de okulların kapanmasından sonra başlayan Yaz Kur’an kurslarında eğitim devam ediyor. Vakfıkebir İlçe Müftülüğüne bağlı Büyükliman Mahallesi İmam Hatip Camiinde bu yıl rekor sayıda Kur’an Bülbülü camiyi doldurdu. Yaklaşık 100 öğrencinin katılımı ile eğitime devam eden yaz Kur’an kursunda öğrencilerin namaz ve din eğitimlerinin yanı sıra güzel ahlaklı olmayı da öğreniyorlar. İki ay boyunca öğrencilere Kur’an öğretimi, Peygamberimizin hayatı, ahlak, ibadet, idikat ve inanç esasları gibi dersler vereceklerini belirten kurs öğretmenleri İmam Hatip Lokman Acer, Müezzin Şenol Algan, Havva İnce ve Ayşe Karagöz, 2019 Yaz Kur’an Kurslarında eğitimler, 17 Haziran 09 Ağustos tarihleri arasında yapılacak dediler. Çocuklarını Yaz Kur’an Kurslarına kaydettirmek isteyen veliler, camilerden ve Kur’an kurslarından kayıtlarını yaptırabileceklerini belirttiler.
“ALLAH’A İBADET ETMEYİ VE AYNI ZAMANDA İYİ BİR EVLAT OLMAYI ÖĞRENSİNLER”
Büyükliman Mahallesi İmam Hatip Camiindeki kurslarda eğitim veren hocalar, Lokman Acer, Şenol Algan, Havva İnce ve Ayşe Karagöz’den aldığımız bilgiler doğrultusunda şu ifadelere yer verildi. İmam Hatip Camii Yaz Kur’an Kursu Eğitimcileri; “Gönül istiyor ki, hiçbir Müslüman evladı, hiçbir çocuğumuz Kuran`dan mahrum bir hayat yaşamasın. Kuran`ı öğrensin tanışsın. Sadece okumayı değil, içindeki güzelliklerle tanışsın. O kitabı bize getiren Peygamber Efendimizi tanısın. İbadetleri tanısın. Allah`a ibadet etmeyi öğrensin. Aynı zamanda iyi bir evlat olmayı öğrensin. Tabiata, insanlara bütün canlılara şefkatli, merhametli bir insan olmayı öğrensinler istiyoruz.” dediler.
 “ÇOCUKLARINIZI KUR`AN’DAN MAHRUM BIRAKMAYIN”
Ailelere seslenen Eğitimciler, “Sevgili Anne babalar, bir annenin babanın evladına bırakacağı en büyük miras güzel ahlaktır. İşte o güzel ahlakın kitabı olan Kur`an ile çocuklarınızı tanıştırdığınız için sizi gönülden kutluyoruz. Sizden iki istirhamımız olacak. Birincisi, lütfen çocuklarınızı Kur`an`dan mahrum bırakmayın. Camilerdeki bu çalışmalara siz de lütfen destek olun. Hatalarımız olursa gelin söyleyin. Biz dersimize çalışıyoruz. Çocuklarımıza en güzel şefkati, merhameti göstererek, onları tatilde olduklarını göz ardı etmeden, onları yormadan gönül dünyalarına girerek Allah`ın dinini, Peygamberini öğretmeye çalışıyoruz. Güzel Ahlaklı, Vatanını, milletini ve bayrağını seven nesiller yetiştirmek için Sizler de bizlere katkıda bulunun.” ifadelerini kullandılar.