CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret etti. Burada konuşan Büyükerşen, 'Milletvekilimiz benim öğrencilerimdendir. Pek çok öğrenci yetiştirdim hepsine de işinizi gücünüzü kurduktan sonra ne yapın edin siyasetle ilgilenin bu memlekete hayırlı işler yapın, bu memleketin ileri ülkeler düzeyine gelmesi, demokrasisiyle, ekonomisiyle, gücüyle her şey yapın diyordum. Büyük bir kısmı tutmadılar sözünü. Bazıları tuttular. Kendisi de bugün misafirim olarak ziyaretimize gelmiş vaziyette. Ben kendilerinden çok şey ümit ediyorum. Zaten siyasete atılan öğrencilerimin faydalı işler yaptığını bizzat müşahede etme gibi bir bahtiyarlığa eriştim. Dolayısıyla bugün de yine çok mutluyum sayın milletvekilimizin teşriflerinden dolayı' dedi.
UMUTSUZ DEĞİLİM
CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, 'Emek verip de o cumhuriyetin tüm değerlerini yaşatmak için onun emek kavgasında belki siyasal yaşamamamızda haksızlıklara uğramamıza rağmen o günlere gelmeye çalıştık. İnşallah biz o aydınlık günlerin bu ülkede tüm insanlığa, tüm vatandaşlarımıza hiç birini ayırmaksızın gelmesi dileğiyle. O bize saçtığınız ışığı… Siz bizim ışığımızdınız. Tüm aydınlarımızın bize yarattığı, hocalarımızın, emektarlarımızın bize verdiği öneri buydu. O düşünceye layık olmaya çalışıyoruz. Demokrasi mücadelesini bu ülkeye yerleştirmek için çaba sarf ediyoruz. Ben inanıyorum, ben umutsuz değilim hocam' ifadelerini kullandı.
EL ELE OMUZ OMUZA
Yeşil sözlerine şöyle devam etti: 'Yerel yönetimlerde de yine hocam bize ışık olacak. Bu ışığı hep yayarsak Eskişehir'imize ve Türkiye'mize… Siz zaten bir parlayan yıldızımsınız. Adı Eskişehir diyor ama eski değil, yeni ve eskileri bütünleştiren, sevgiyi dostluğu geliştiren, insan sevgisini yaratan, o dostluklarla çatışarak değil samimiyetle barışı, demokrasi, kardeşliği egemen kılan o sevgi dolu bakışınız, tüm belediyelerimize, tüm ülkemize egemen olur. Bunun için bugün buraya geldik. Bizzat yerinde hocamın deneyim ve tecrübeleri zaten çok etkin ve yetkin… Alarak kamuoyunda veya esnaflarımızda değişik öneri ve düşüncüleri bizde acaba çözüm noktasında bizim bilimsel kurullarımızda onu geliştirmek, ülkemize az da olsa merhem olabilirsek ne mutlu bize. Yerel yönetim süreçleri var. İnşallah bundan sonra daha çok geliriz, omuz omuza el ele veririz. Basın mensuplarına da çok görev düşüyor. Biz bizi övün, yaptıklarımızı anlatın demiyoruz. Ama doğruları halka ulaştırmanızı istiyoruz. Bizim ricamız bu. Biz onu yapacağınıza da yürekten inanıyoruz.' HM
Editör: TE Bilisim