ÖZEL HABER

İnsan hayatını riske atan, tüm talep ve uyarılara karşı önlem alınmayan bir sorun Sarıyer’de hala varlığını sürdürüyor. Büyükdere’deki balıkçılar çarşısının bulunduğu kavşaktaki yolun tamamında demir korkuluğu yapılmaması özellikle orada yürüyen görme engelli vatandaşların hayatını tehlikeye atıyor.

Ülkemizde gün geçmiyor ki insanlar birilerinin ihmaline ya da dikkatsizliğine kurban gitmesin. Ne yazkı ki trafikte, caddelerde, kaldırımda ya da işyerinde çalışırken meydana gelen kazalardan sonra önlemler alınıyor.

YAYALARIN HAYATINI TEHLİKEYE ATIYOR!

Büyükdere balıkçılar çarşısı yanındaki yolun sadece küçük bir bölümünde demir korkulukların yapılması, özellikle çocuklar ve görme engelli vatandaşlar için risk oluşturmaya devam ediyor. Yetkililerin neden önlem almadığı ise merak konusu.

BARİYERLER NEDEN YOL BOYU YAPILMADI?

Geçtiğimiz sayılarda Büyükdere’deki yolda demir bariyerlerin olmadığını ve bu durumun özellikle görme engelli vatandaşlar için risk oluşturduğunu ifade etmiştik. İlçede büyük ses getiren ‘Can kaybı durumunda hesabını kim verecek?’ başlıklı haberimizin ardından Sarıyer Belediyesi yetkilileri olaya el attı. Fakat yapılan demir korkulukların yol boyu değil, sadece küçük bir alana yapılması riskleri tamamen ortadan kaldırmadı.

VATANDAŞ ÖNLEM ALINMASINI İSTİYOR

Geçtiğimiz yıllarda Kazıklıyol da denize düşen çok sayıda vatandaş yaşamını kaybettiği için Mahalle Muhtarı Ali Yazıcı, uzun süre uğraş vermiş ve yapılan eylemin ardından İBB tarafından kaldırımın deniz tarafına korkuluk yapılmasını sağlamıştı. Vatandaşlar, tehlikenin devam ettiğini ve bariyerin yol boyu yapılması için yetkililere çağrıda bulundu.

SARIYER POSTA