Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gazeteci İsmail Kadı anıldı

Gebze Yeni Haber Gazetesi kurucusu İsmail Kadı vefatının birinci yıldönümünde Gebze Merkez Mezarlığı’ndaki kabrinde anıldı.

Gazeteci İsmail Kadı anıldı
29 Ekim 2019 - 09:53

Anma törenine CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemalettin Kaplan, İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği Başkanı Ahmet Kadı, Gebze Kent Politikaları Derneği eski Başkanı Ali Fuat Bilir, Darıca Final Okulları Genel Müdürü Murat Kaya, gazetenin genel yayın yönetmeni Ahmet Zeki Ayar ve haber müdürü Cengiz Akgün ile birlikte Yılmaz Kol, Gazi Aydoğdu, Sait Aydın, Adil Zaman, Hıdır Güler, Cahit Peneklioğlu’nun da aralarında bulunduğu sevenleri ve gazeteciler katıldı. Alim Arslan tarafından yaptırılan dua ve konuşmaların ardından taziyeleri merhum İsmail Kadı’nın eşi Şenel Kadı kabul etti.

 

BÜYÜK BİR DEVRİMCİYDİ

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan anma töreninde yaptığı konuşmada İsmail Kadı’nın Gebze’nin yetiştirdiği gazetecilerden, önemli bir değer olduğunu söyledi. Tarhan, “İsmail abimiz Türkiye’nin bütünlüğünü savunan, demokrasi mücadelesi veren, iyi bir aile babası ve büyük bir devrimciydi. Aramızdan zahmetsiz ayrıldı. Hastalığı süresince yanında olan ve destek gösteren ailesinden de Allah razı olsun. Tüm sevenlerinin başı sağolsun” dedi. 

 

BARIŞTAN, SEVGİDEN YANAYDI 

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler bu tür günlerde konuşmanın zor olduğunu belirtip, merhum İsmail Kadı’ya Allah’tan rahmet diledi. Çiler, “Barıştan, sevgiden yana bir abimizi kaybettik. Hepimizin başı sağolsun” diye konuştu.

 

KATIKSIZ BİR CUMHURİYETÇİ 

Eğitimci Murat Kaya, merhum İsmail Kadı ile 33 yıllık bir geçmişleri olduğunu anımsatıp, “Eğitimin dostu, bilge bir abimizdi. Yarın (29 Ekim) Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayacağız. Katıksız bir Cumhuriyetçi idi. Eğilmeyen, bükülmeyen yiğit bir dosttu. Sadece ailesinin değil sevenlerinin ve Türkiye’nin bir kaybıdır” dedi.

 

TÜRKİYE’NİN KAYBI OLMUŞTUR 

Merhum İsmail Kadı’nın yeğeni eğitimci Yılmaz Kol, dayısı İsmail Kadı’yı anmanın garip bir duygu olduğunu belirtip, “Ölümü gerçek anlamda Türkiye’nin bir kaybı olmuştur. Yeğeni olarak da, arkamdaki dağın yıkıldığını hissediyorum” diye konuştu.

Merhum İsmail Kadı’nın eşi Şenel Kadı da kısa yaptığı konuşmada anma törenine katılan tüm sevenlerine ve akrabalarına teşekkür etti.