"Büyükada Davası" 16 Temmuz'a ertelendi

Kamuoyunun Büyükada Davası olarak bildiği hak savunucularının yargılandığı dava, 16 Temmuz’a ertelendi. Mahkeme dosyayı, esas hakkında mütalaa hazırlanması için savcılığa yolladı.

İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davaya tutuksuz olarak yargılanan hak savunucularından Taner Kılıç, Nalan Erkem, Günal Kurşun ve İlknur Üstün katıldı. Uluslararası Af Örgütü’nden temsilciler, Hakikat Adalet Hafıza Merkezi temsilcileri, İngiltere ve Kanada Konsolosluğu temsilcileri de salondaydı.

Duruşma başında mahkeme başkanı, sanıklardan el konulan dijital materyallere ilişkin Emniyet’in mahkemeye rapor yolladığını söyledi. Sanık avukatları, bu rapora ilişkin beyanlarını esas hakkındaki savunmayla birlikte dile getireceklerini söyledi. Görüşü sorulan duruşma savcısı, esas hakkındaki mütalaayı hazırlamak için süre istediğini belirtti.

Avukat Hülya Gülbahar müvekkili Günal Kurşun’un bu davaya delil olarak konulan FETÖ’ye üyelik suçundan, Adana’da yargılandığı davadan beraat ettiğini söyledi. Avukat Aynur Tuncel Yazgan da, dijital materyallerin savcılık emriyle evlerden toplandığını anımsattı ve savcılığın neyin arandığı ile ilgili kolluğa bilgi vermediğini söyledi. Avukat Yazgan, bu nedenle söz konusu materyallerin delil olarak kabul edilemeyeceğini belirtti. WhatsApp programındaki geriye dönük sohbetlerin de incelendiğini söyleyen Yazgan, özel hayatın gizliliğinin de ihlâl edildiğini açıkladı.

Mahkeme, esas hakkındaki mütalaanın hazırlaması için dava dosyasını savcılığa yolladı. Duruşma, bu nedenle 16 Temmuz’a ertelendi. (Medyascope)

Kategoriler

Güncel