Büyükşehir Belediyesi tarafından büyük bir tanıtımla bundan 4 yıl önce hizmete sunulan Adaray, TCDD'nin yeni düzenlemesi gereği iptal oldu.

Şehrin ilk raylı denemesi olarak hizmete sunulan Adaray tren seferleri Arifiye-Adapazarı arasında hizmet veriyordu. 

Kent Park-Mithatpaşa-32 Evler-Maltepe-Terminal-Bahçelievler ve Arifiye Gar olarak hizmet veren Adaray günde binlerce yolcunun ulaşımını sağlıyordu. 

Kullanmayanların, 'Boş gidip-geliyor' dediği Adaray'la İstanbul yolcuları Adapazarı Ekspresine kadar taşınıyordu. 

Adaray'ın iptali ve ardından Adapazarı Ekspresinin Mithatpaşa'ya gelmesinin ardından yolcular artık perişan olmaya başladı. 

Mithatpaşa'ya ulaşım büyük sorun olurken, Büyükşehir Adapazarı Garı-Mithatpaşa arasında dönüşümünde işi hızlandırdı. 

Bu arada vatandaşlar Adaray'ın yeniden seferlere başlaması için change.org üzerinden imza kamyası başlattı.

Tüm şehirlerde raylı sistemlerin bulunduğuna vurgu yapan imza kampanyasında özellikle verilen hizmetin geri alınmasına vurgu yapılıyor. 

Sosyal medya da imza kampanyası büyük ses getirirken, raylı sistem konusunda şehrin kayıtsız kalmasına ve başkanların duyarsızlığa dikkat çekiliyor. 

Kampanya'nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; 

Şehrimizin tek raylı sistemi olan Adaray'ın seferleri 20.08.2017 tarihi itibari ile durdurulmuştur. Hiçbir mantıklı izahı olmayan bu kararın şehrimize hiçbir faydası olmamak ile beraber aksine zararı vardır.

Gerek şehrimizdeki toplu taşımanın yetersizliği, gerekse son yıllarda trafikteki artış göz önüne alındığında bu karara saygı duymak imkansız hale gelmiştir. İstanbul, Kocaeli, Bursa, Ankara gibi illerde yeni raylı sistem hatları yapılırken şehrimizdeki tek raylı sistemin kaldırılması, şehrin yönetiminde gelinen son noktayı açıkça gözler önüne sermektedir.

Vatandaşların evcil hayvanları, bisikletleri, tekerlekli sandalyeleri ile rahatça seyahat ettiği tek taşıma aracı olan Adarayı kaldırırken, Evcil hayvanların, bisikletlerin, engelli sandalyelerinin ne yollar ile seyahat edeceği göz önünde bulundurulmuş mudur?

Büyük Şehir Belediye başkanımız Sayın Zeki TOÇOĞLU; Bu raylı sistem serdivanda olsa kaldırılmasına izin verir miydi? Arifiye Belediye Başkanı Sayın İsmail KARAKULLUKÇU bu kararın alınmaması için Arifiye halkının çıkarlarını hiç savunmuş mudur?

Sakarya halkı olarak Alınan bu yanlış karardan bir an önce dönülmesini istiyoruz.

Bu kampanyanın teslim edileceği kurum:

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI
Ahmet ARSLAN
Ak Parti Sakarya Milletvekili
Şaban Dişli
CHP Sakarya Milletvekili
Engin ÖZKOÇ

Ak Parti Sakarya Milletvekili
Ayhan Sefer ÜSTÜN
Ak Parti Sakarya Milletvekili
ALİ İHSAN YAVUZ