Serik’te 2 bin 557 sporcunun katılımıyla düzenlenen Türkiye Küçükler Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonası sona erdi.

Serik’te düzenlenen ve Avrupa’nın en çok katılımlı satranç şöleni ‘Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonaları’, 2 bin 557 sporcunun katılımıyla tamamlandı. Şampiyonada, 7 bin kişiyi aşkın katılım ile ‘Satrançta Türkiye buluşması’ yaşandı. Bu keyifli satranç şöleni ile dev bir organizasyona imza atılmış oldu. 7 gün süren şampiyonluk mücadelesinde 26 kategoride 7’den 77’ye kadar dereceye giren tüm sporculara ödülleri takdim edildi.

Türkiye Küçükler Şampiyonası’nda bin 874, Yıldızlar Şampiyonası’nda 600 ve Emektarlar Şampiyonası’nda 83 ile Şampiyonalarda toplam 2 bin 557 sporcu mücadele verdi. 7’den 70’e her yaştan sporcunun katılım gösterdiği Maritime Pine Beach Otel’de düzenlenen kapanış törenine TSF Başkanı Gülkız Tulay, KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt, Rekabet Kurumu Üst Kurulu Üyesi TSF Asbaşkanı Ayşe Kardaş Ergezen, Yönetim Kurulu Üyeleri, Antalya İl Temsilcisi Osman Akdoğan, Serik Gençlik Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen, TSF Serik Temsilcisi Serkan Çakır, sporcular, sporcu velileri ve çok sayıda davetli kapanış törenine katıldılar. Törende en küçük sporcular Yağmur Kahya ile Reha Zengin ve kıdemli sporcu Hayati Topaloğlu'na ödül verildi.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, şampiyonada çekişmeli, heyecanlı müsabakalar yapıldığını belirterek, dereceye giren sporcuları tebrik etti. Şampiyonada 7 yaşından 77 yaşına sporcuların bir araya geldiğini vurgulayan Tulay, şampiyonaya giren her sporcunun da sonraki turnuvalarda başarı kazanması için çalışmalarına devam etmesini istedi.

Serik’ten de üç sporcunun mücadele ettiği şampiyonada Antalya’dan 22 sporcu Milli Takım havuzuna girmeye hak kazandı. TSF Serik Temsilcisi Serkan Çakır turnuva ilgili değerlendirmesinde; “Şampiyonaya Aspendos Satranç Kulübü sporcularımız 15 yaş kategorisi Uğurcan Hatırlı, 13 yaş kategorisi Muhammed İhsan Atik, 7 kategorisi Yaş Hüseyin Işık ilçemizi temsilen katıldılar. İlçemizden bu büyük turnuvaya katılan sporcularımıza bizlere gurur veriyor. Satranç sporunun ilçemizde gelişimi için 2015 yılından beri kulüp olarak çalışıyoruz, bu yolda başarılı adımlar atma gayretindeyiz. Ayrıca böylesine Avrupa çapında bir organizasyonun ilçemizde düzenlenmesi de bizlere ayrı bir mutluluk ve gurur kaynağı olmuştur.” Dedi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi