Senad Ok

Senad Ok

senad.ok@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sarı-lacivertliler transferde önce sol bek ardından da orta saha arayışı içinde girdi. Ancak büyük bir sürpriz olmazsa transfer, mali ve yabancı kontenjan sorunları nedeniyle yapılamayacak. Eldeki kadro ile devam edilmesi çok yüksek ihtimal olarak gözüküyor. Dün sahaya çıkan kadro daha çok alternatif oyunculardan kurulmuştu. Mevcut 11’e doğrudan katkı verecek tek isim olarak Alper Potuk öne çıktı. Kendine has özellikleriyle tehlike yaratsa da sonuç alamadı.

Ama en büyük sorun orta sahada. Oğuz Kağan gelecek için önemli. Ancak şimdilik zor maçları kaldırması şüpheli. Souza ya da Mehmet Topal bu takımın en önemli yapı taşı.

Haberin Devamı

Savunma önünde set olup, kaptıkları topu da hücuma aktarma gibi kritik görevleri var.

Ayrıca savunma rotasyonunda da oynayabiliyorlar. Peki bu iki isimden biri sakatlanır ya da cezalı olursa her maçın final niteliğinde olduğu bir ortamda orta sahada kim oynayacak?

Ekici’nin toparlanması zor. Oğuz Kağan tecrübesiz. Elif’in ise henüz sadece ismini duyduk.

Bu kadar dar bir kadro içinde ve üstelik transfer yapmanın neredeyse imkansız olduğu bir ortamda Ozan Tufan’nın kadro dışı kalmasını anlamak benim için zor.

Kocaman, bu kararla tüm sorumluğu üzerine aldı. Umarım hiçbir sıkıntı yaşanmaz ve Fenerbahçe sezonu iskelet 11 ile tamamlar. Bu yarışta bırakın her maçı, tek devre hatta tek dakika bile önemli. Bu şartlar altında Ozan’ın kadroda tutulmaması bence büyük bir risk anlamına geliyor.