SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyük Önder.. Sizleri Rahmet, Minnet ve Şükranla Anıyorum"

0
Güncellendi - 2019-02-15 04:41:52
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu, Büyük Asker ve Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk'ün Malatya'ya gelişinin 88. yılı nedeniyle kentte çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İlk olarak Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk koyma töreninde Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Garnizon Komutanlığı ile Malatya Barosu, Siyasi Partiler, Sivil Toplum Kuruluşları tarafından çelenk sunumlarının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Şeref Defterini yazarak imzaladı. Başkan Polat, Şeref Defterine yazdığı metni okuyarak, Atatürk’ün Malatya'ya gelişinin yıl dönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla andıklarını belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ilimize teşriflerinizin 88. yıldönümünde sizleri rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.Millet olarak bin bir zorluk ve güçlüğe rağmen yılmadan, canla başla vermiş olduğunuz istiklal mücadelesini bugün de vermeye devam ediyoruz. Son yıllarda ülkemiz hemen her alanda büyük bir ilerleme ve gelişme kaydetmektedir. Özellikle savunma sanayinde dışa bağımlılıktan kurtulup, milli ve yerli imkanlarımız kullanılarak kendi silahlarımızı üretir duruma geldik” dedi.

Milli birlik ve beraberliğii muhafaza ederek oynanan bütün oyunları bozacaklarını ifade eden Polat, ”Ancak, her alanda gelişen ve büyüyen ülkemizin önünü kesmek isteyen dahili ve harici bedhahlar, türlü oyunlar, hileler ile bunu engellemeye çalışmaktadırlar. Millet olarak dün istiklal mücadelesinde nasıl omuz omuza verdiysek bugün de aynı şekilde birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek üzerimizde oynanan bütün oyunları bozacak, muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkma yolunda durmadan yola devam edeceğiz” diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak ülkenin gelişmesi, bölgenin lider ülkesi olması noktasında üzerilerine düşenleri yerine getirme gayreti içerisinde olduklarını belirten Polat, "Bir yandan fiziki belediyecilik hizmetleri yaparken bir yandan da milli ve manevi duygularımızın korunması, canlanması ve şahlanması için halkımızla birlikte devletimize ve hükümetimize elimizden gelen desteği vermenin çabası içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenin ardından protokol üyeleri Atatürk Evi'ni gezdi. Burada Atatürk'ün 1937 yılında geldiği ve Malatya'da kaldığı sırada kullanılan eşyaları inceleyen protokol daha sonra Battalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen konferansa geçti.

Konferans da günün anlam ve önemi hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın konuşmasından sonra Battalgazi Malatya Lisesi öğrencisi Ahmet Faruk Otcu’nun “Atatürk’ten Son Mektup” adlı şiiri,  Battalgazi Malatya Lisesi Tarih Öğretmeni Abdulvahap Alkan'ın "Malatya ve Atatürk" konulu sunumu ve Battalgazi Malatya Lisesi öğrencisi Hatice Öztürk’ün “Mustafa Kemaller Tükenmez ”adlı şiirini okuması ile son buldu.

Bülten- iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Ramazan Kara (5 yıl önce)
    Büyük Önderimizi saygı ile anıyoruz.Yerin nur,Ruhun şad olsun Büyük Atatürk.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kuvvayı Milliye (5 yıl önce)
    Hey gidi hey.. Dün İran devrimini kutlamaya gidip Humeyni’nin kudretine sığınıp Türkiye Cumhuriyetini “darul harp” ilan edenler, bugün Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyetin arkasına saklanır olmuş. Tarih unutmaz Haci, tarih unutmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (5 yıl önce)
    Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarına Allah rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    Atam.mekanin.cennet.olsun.allah.rahmet.etsin. Malatyamiza.hos.geldin.dunyaya.oncu.onder. Olan.sahsiyetiniz.fikirleriniz..dunyanin.her.yerinde. Aniliyor.taktir.ediliyor.seni.turk.milleti.unutmadi. Unutmayacak.ruhun.sad.olsun.ne.mutlu.turkum. Diyene
    0
    0
    Yanıtla
  • Hulusi (5 yıl önce)
    Belediyenin her türlü açılışlarında ve inşaat denetlemelerinde boy gösteren sayın rektör Kızılay’ı nedense Atatürk ile ilgili bu tür organizasyonlarda pek göremiyoruz. Sayın Polat bile orada ama rektör yok!
    0
    0
    Yanıtla