Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda “Türkiye, 97 yıldır dünyada çocuk bayramı olan ve bu bayramı coşkuyla kutlayan tek ülkedir. Dünya’nın çocuk ölümlerine sessiz kaldığı bir dönemde büyük milletin çocuklarının bayramı çok daha büyük anlam ifade ediyor” dedi.

Başkan Cavit Öztürk “Geleceğimizin teminatı çocuklarımız mutlu olmalı, barış, kardeşlik içinde yaşamalı, yarınlarına umut ve güvenle bakabilmeli. Biz büyüklerin en önemli görevi; çocuklarımıza aydınlık yarınlar bırakabilmektir. 97 yıl önce çocuklarımıza bayram armağan eden bir ülkenin ferdi olarak bugün bombalanan çocuklara sahip çıkan tek ülke konumundayız. Türk Milleti dün olduğu gibi bugünde çocuklara verdiği değeri göstermektedir. Bugün dünyada çocuk bayramı olan ve bu bayramı coşkuyla kutlayan tek ülke olmanın yanı sıra mazlumun, gözü yaşlı çocukların sesi ve umuduyuz”

23 Nisan, aynı zamanda millet egemenliğinin vücut bulduğu Ankara’nın kalbinden güneş gibi doğan Gazi Meclisimizin kuruluş yıldönümüdür. 97 yıl önce kurulan 15 Temmuz’da hainlerce bombalanan Gazi Meclisimiz kardeşlik ve birlik duygusu içinde, tam bağımsızlık için tek bir siyasi irade etrafında bütünleşmesinin yıldönümüdür. 97 yıl önce milletçe atılan bu adım, bugün ülkemizi bölmek isteyen iç ve dış güçlere, yine hep birlikte karşı koyacağımızın en büyük kanıtıdır. Bu tarihi günün çocuklara armağan edilmesi ise gelecek nesillere olan güvenimizin simgesidir. Çocuklarımıza, gençlerimize inanıyor ve güveniyoruz. Yeni Türkiye, tarihini iyi bilen, milleti ile gurur duyan, bilinçli ve özgüvenli çocuklarımızla inşa edilecek.

“Vatan savunmasında şehit düşen yiğitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor; tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum”