KAAN VARDAR/BURSASPORX.COM

Bursasporx.com’da Metin Yüksek’in sunumuyla yayımlanan ‘Dersimiz Futbol’ programının konuğu olan Bursaspor’un eski başkanlarından Remzi Cinoğlu gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.  Karacabey Belediyespor yönetiminde de yer alan Cinoğlu, daha önceden şampiyonluğu garantileyerek TFF 2’nci Lig’e çıkan takımın kalan 6 maçını da oynayacağını söyledi.

UEFA OYNANMASINI İSTİYOR

UEFA’nın 55 üye ülke federasyonuna da sezonların oynanarak tamamlanması görüşünü ilettiğini aktaran Remzi Cinoğlu, “Çok olumsuz ses var. UEFA, liglerini oynayarak şampiyon olanları Devler Ligi’ne alacak. Tescil edilenleri ise ön elemeye tabi tutacak. Oynanmasında bence de fayda var… Herkes hakkıyla lig sıralamasını alsın” ifadelerini kullandı.

KARACABEY’İ SENEYE HAZIRLIYORUZ

Türkiye Futbol Federasyonu’nun TFF 2 ve 3’ncü Lig’i 18 Temmuz’da başlatacağını hatırlatan tecrübeli spor adamı, “Çok sıcak bir dönem, o sıcaklarda bunu oynamak nasıl olacak? Biz Karacabey olarak seneye hazırlanıyoruz… 2 ve 3’ncü liglerden izlediğimiz oyuncular var, takımdaki oyuncuları tutup, yenilerini alacağız. Ekonomimiz iyi ve borçsuz kulüplerden biriyiz Türkiye’de. Ayağımızı yorgana göre uzatıp, uygun genç yetenekler bulacağız… Bunları Bursa futbolu için yapıyoruz. Bizim ligi aşan oyuncularda öncelik Bursaspor’dur. Bursaspor için de bu kulüpler altyapıdır” diye konuştu.

BURSASPOR’A ÖZ BURSALILAR LAZIM

Bursaspor’un büyük bir camia olduğunun altını çizen Cinoğlu, “Bursaspor’u geçmişte çok destekleyen gerçek Bursalılar vardı. Bursa son yıllarda çok göç alınca kozmopolit bir yapıya büründü. Bursa’da doğup büyüyenler çekildi. Bursaspor, Bursalı olmayanlara kaldı. Takım artık iş çevrelerince korunup kollanmıyor ve arkasında durulmuyor. Bursaspor’un öz Bursalılar tarafından korunup kollanması lazım. Farklı şehirlerden gelip Bursaspor’a yöneticilik yapanların başarılı olması çok zor. Bursalıların Bursaspor etrafında toplanması lazım. Bursasporlular tek yürek olamıyor. Yapamayanlara ‘bırak git’ denemedi. Çok büyük borçla ligden düştü. Mesut Mestan ile arkadaşları Bursaspor’u çok kötü ekonomik şartlarda aldı. Bu şartlarda buraya getirdikleri için onları kutlamak lazım. Kulübün ekonomisi çok sıkıntılı, şehrin takıma destek vermesi lazım. Sonumuz Kocaeli, Eskişehir veya Antep gibi olmaz inşallah. 600 milyon borç ve küme düşmüş olarak takımı bıraktılar. Bursasporlulara tarihi görev düşüyor. Mutlaka Süper Lig’e dönmeli” açıklamasında bulundu.

VAZİYETİ İDARE EDİYORLAR

Bursaspor’un acil olarak 150-200 milyon liralık finansman desteği bulamaması halinde kulübün kurtulamayacağını dile getiren Remzi Cinoğlu, “Kulübe zarar veren insanlar kulübe yönetici oldu. Neden onlara emanet ettik? Stada gelemiyorlar şimdi… Bursaspor’da gerçekten sevenlerin değil de vaziyeti idare edenlerin görev yaptığını görünce kulübün ne hale geldiğini biliyoruz… Nemalanan gruplar var. İşini doğru yapanlara hakaret edilince onlar küstürüldü”  dedi.

KULÜPLER İĞNE DELİĞİNDE FUTBOLCU ARIYOR

Vakıfköy’ün mutlaka toparlanması gerektiğini açıklayan Remzi Cinoğlu, Bursa amatör liglerinin de yakından takip edilmesi gerektiğini açıklarken, “Biz de Karacabey Belediyespor olarak hamleyi tam yapamadık. Birçok oyuncu İstanbulspor ve Süper Lig ekipleri Malatyaspor, Konyaspor, Başakşehir ve Sivasspor’a gitti. Şu an Lille’de başarıyla ülkemizi temsil eden Zeki Çelik herkese örnek olmalı. En başından iş sıkı tutulsaydı, Zeki’nin transferiyle Bursaspor’u çevirecek bir bütçeyi ayarlayabilirdik. Altyapı iki yönlü fayda sağlar. Hem gereksiz oyunculara transfer için para vermeyiz, hem de ilerleyen süreçte değerini bulan futbolcuyu satarak kulübe para getirebiliriz. Coronavirüs salgınından sonra bütün kulüpler altyapıya dönecek… Hepsi iğne deliğinde futbolcu arıyor” diye konuştu.

ŞİRKETLEŞME ŞU AN MÜMKÜN DEĞİL

Bursaspor’un içinde bulunduğu kötü ekonomi sebebiyle şirketleşme şansının zor olduğunu açıklayan Cinoğlu, “ Yeşil Beyazlı kulübün yüklü borcu var. Malvarlığı olarak ise sadece benzin istasyonu var. Oyuncularının değeri de yüksek değil.  Kulübün gelir kalemlerinin borçlarına uygun haline getirilinceye kadar şirketleşme düşünülemez. Mülk edinmesi ve fiyat anlamında yüksek nitelikli oyuncu bulundurması lazım ki şirket para yatıracaklar için cazip hale gelsin… Şu an kulübün içinde bulunduğu durum çok uygun değil” dedi.

KARACABEY BURSASPOR’U BESLEYEBİLİR

Geçtiğimiz günlerde Bursaspor Başkanı Mesut Mestan ile de gerçekleştirdiği görüşmeye de açıklık getiren Remzi Cinoğlu, “ Bursaspor ile Karacabey Belediyespor işbirliği yapılabilir… Karacabey Belediyespor’u 1’nci Lig’e çıkarabilirsek Süper Lig’deki bir Bursaspor için iyi bir portföy oluşturur. Çünkü Süper Lig çoğunlukla 1’nci Lig’den beslenir” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi