BURSA-BİLECİK HATTI NE DURUMDA?

featured

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyeleriyle basına kapalı toplantıda bir araya gelen Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada; Bursa-Bilecik-Ankara hızlı tren projesinin  bitirilmesi için çalışmalarının hızla sürdüğünü vurguladı.

Yenişehir sonrası Bilecik’e kadarki kısımda heyelanlı alanlardan dolayı gerçekleştirdikleri proje düzeltme çalışmasının da bitirilmek üzere olduğunu dile getiren Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugünlerde inşallah onun da ihalesini yapmış olacağız. Böylece de demiryolu bağlantısını Bursa’nın çevresine doğu-batı aksında, kuzey-güney aksında pekiştirir hale getirmiş olacağız. Bununla birlikte biz eğer Gemlik’e demiryolu bağlantısını sağlıyorsak aynı zamanda o bölgede bir lojistik merkez ihtiyacı olacak. Çünkü yükleri limanlara götürdüğünüzde limandan deniz aşırı ülkelere gönderebilmek veya gelen yükü oradan Bursa’ya aktarmak için lojistik merkezi ihtiyacı vardı ki onun da çalışmalarını böylece başlatmış oluyoruz. Bunun Bursa ve Bursa’nın sanayisi için çok önemli olduğunu bilmiyoruz. Bunu bugün masaya yatırdık.”

 



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 8 Temmuz 2017, 22:48

    Bursa ve Bilecik için hayırlı olması dileğiyle.

    Bursa İkinci El Eşya bademliikinciel.com

    Cevapla