Burkina Faso Ankara Büyükelçisi Sere Karabük’te

Burkina Faso Ankara Büyükelçisi Sere Karabük’te

Yayın: 22.02.2021 21:05
Paylaş:
A+ A-

Burkina Faso Ankara Büyükelçisi Brahima Sere bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Karabük’e geldi.
Burkina Faso Ankara Büyükelçisi Brahima Sere beraberindeki Kültür Ateşesi Edwige Zagre ve Ekonomi Müsteşarı Ousmane Omar Barry ile birlikte Karabük’e geldi. AK Parti Karabük Milletvekili ve Burkina Faso Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Niyazi Güneş’in davetlisi olarak kente gelen heyet ilk ziyaretini Karabük Valiliği’ni ziyaret etti. Valilik Şeref Defteri imzalayan Büyükelçi Sere daha sonra valilik makamına geçerek Vali Fuat Gürel ile bir süre görüştüler.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Gürel, nazik ziyaretleri için heyete teşekkür ederek hediye takdimi yaptı.
Heyet ardından diğer ziyaretler kapsamında Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Yaşar ile bir araya gelirken, program Karabük Demir Çelik Fabrikası (KARDEMİR) ile Karabük Belediyesi ziyaretleri ile sona erdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”