Burdur Ülkü Ocakları’ndan hükümete çağrı | Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber Burdur Ülkü Ocakları’ndan hükümete çağrı | Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber
hava
DOLAR 32,4789 %% -0.2
EURO 34,9429 %% 0.3
GRAM ALTIN 2.436,83 %% 0,56
ÇEYREK A. 3.984,21 %% 0,56
BITCOIN 64.759,37 %1.199
SON DAKİKA

Burdur Ülkü Ocakları’ndan hükümete çağrı

Son Güncelleme :

21 Kasım 2015 - 2:16

Burdur Ülkü Ocakları’ndan hükümete çağrı

Burdur Ülkü Ocakları, Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklamasında bulundu. Burdur Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Demirci, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Rusya-Suriye ittifakının yeni aşamasıyla birlikte Bayırbucak Bölgesi ve Türkmen Dağı’na yönelik ağır saldırılar başlatılmıştır.

10 günden bu yana Rus hava kuvvetleri bölgeyi vururken, Suriye ordusu da karadan ilerlemektedir, bu bölgeler Türkiye sınırına 5-10 kilometre uzaklıktadır. “Türkmen Dağı ve çevre tepelerin düşmesi durumunda Suriye ordusu düz bir alandan bölge Türkmenlerine yönelik etnik temizlik gerçekleştirerek Türkiye sınırına kadar ilerleyebilecektir”.

Bölge düşmemiş, sert bir direniş devam etmektedir “Hangi örgüte gittiği bütün dünya tarafından bilinen silahları AKP iktidarının ‘Türkmenlere giden yardım’ diye nitelendirdiğini unutmadık. Şimdi Türkmenlere yardım yapmanın tam zamanıyken bırakın yardım etmeyi, iktidar kınamıyor bile.

Esed rejiminin “AK Parti’nin Suriye politikasının intikamını Türkmenler üzerinden almaya çalışmaktadır. Ortadoğu’da Türkmen varlığının tasfiyesi yeni bir aşamaya ulaşmıştır. Dışişleri Bakanlığı’ndan 10 gündür konuyla ilgili açıklama gelmemiştir.

Buradan Burdur Cumhuriyet Meydanından hükümet yetkililerine “Suriye’de Türkmenlere yönelik ağır saldırıların sonlanması için derhal etkili adım atma” çağrısında bulunuyoruz.

----- REKLAM -----