Burdur Protokolü’nün Öğretmenler Günü Mesajı | Burdurweb, Burdur Haber, Güncel Burdur HaberleriBurdurweb, Burdur Haber, Güncel Burdur Haberleri Burdur Protokolü’nün Öğretmenler Günü Mesajı | Burdurweb, Burdur Haber, Güncel Burdur HaberleriBurdurweb, Burdur Haber, Güncel Burdur Haberleri
hava 22° Parçalı Bulutlu
DOLAR 32,3824 %% 0.18
EURO 35,0243 %% -0.2
GRAM ALTIN 2.326,04 %% 0,24
ÇEYREK A. 3.803,08 %% 0,24
BITCOIN 2.267.758 %-1.08
SON DAKİKA

Burdur Protokolü’nün Öğretmenler Günü Mesajı

Son Güncelleme :

24 Kasım 2015 - 1:15

Burdur Protokolü’nün Öğretmenler Günü Mesajı

Burdurweb Haber merkezimize yazılı olarak ulaşan Burdur Protokolü’nün ve ilimizin önde gelen STK temsilcilerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama mesajları şöyle:

Vali Hasan Kürklü’nün Öğretmenler Günü Mesajı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında ‘Başöğretmen’ unvanını alması vesilesiyle, 1981 yılından itibaren her yıl 24 Kasım’ı Öğretmenler Günü olarak kutlamaktayız.
Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir. Öğretmen, geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur. Gelecek gençlerindir. Gençler de öğretmenlerin eseridir.
Öğretmenlerimizden beklentimiz, çocuklarımıza ve gençlerimize, düşünmeyi, düşünerek bilgi üretmeyi, araştırmayı, akılcılığı öğretmeleri, onları eleştirel düşünce sistemine sahip, kişilikli, kendine güvenen, Ülkesini ve Milletini seven, milli ve manevi değerlerini özümsemiş bireyler olarak yetiştirmeleridir. Bu doğrultuda çalışan, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirebilmek için mesai mefhumu tanımayan değerli öğretmenlerimize minnettarız.
Öğretmenler, Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır.” ifadesinde haklı yerini bulan ilim irfan ordusunun vazgeçilmez neferleridir.
Ağır ve büyük bir sorumluluk olmakla birlikte eşsiz bir gurur vesilesi olan bu onurlu mesleğin tüm mensuplarına güvenimizin sonsuz olduğunu belirterek, Başta demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin mimarı ve kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, mesleklerini icra ederken şehit düşen bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ülkemize ve Milli Eğitime uzun yıllar hizmet etmiş emekli öğretmenlerimiz ile halen görevleri başında olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü yürekten kutluyorum

Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik’in Öğretmenler Günü Mesajı

Bir milletin milli, ahlâki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir.
Bize doğruyu, güzeli, iyiyi, mertliği, milli duyguları ve Atatürk ilkelerine bağlılığı öğreten öğretmenlerimizdir. Biz onların eseriyiz. Sıhhatini, nefesini, enerjisini, gençlik yıllarının hepsini bizim için harcar.
“Öğretmenlerimiz, tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, medeniyetin, sevginin ve barışın öncüleri, önder ve örnek insanları olmuşlardır. En zor şartlarda dahi geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın eğitiminin yanı sıra Anadolu’nun en ücra köşesindeki insanlarımıza ulaşarak, fedakârlığın en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyerek, ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayretini göstermişlerdir.
Her yerde ilim ve irfanıyla hizmet eden öğretmenlerimize karşı; milletçe vefa borcumuzun olduğu unutulmamalıdır.
Öğretmenlerimiz geleceğimizin teminatı olan sevgili ve kıymetli Gençlerimizin ruh ve karakter yapılarının gelişiminde, sosyal ve zihinsel hayatlarının olgunlaşmasında önemli bir rol oynar. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk “Öğretmenler gelecek nesil sizin eseriniz olacaktır” diyerek öğretmenlerin görev ve sorumluluğunu açık biçimde ifade etmiştir.
Bu duygularla çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin günlerini en içten duygularımla kutluyorum.
Günümüzün Türk Milletine ve onun değerli eğitim ordusuna mutlu bir gelecek getirmesini diliyorum.

Ak Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek’in Öğretmenler Günü Mesajı

Çocuklarımızın ve gençlerimizin, çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına uygun bir şekilde cevap veren, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir nesil olarak yetişmesinde en büyük pay sahibi kuşkusuz değerli öğretmenlerimizdir. Yarının güçlü ve dünyada söz sahibi bir Türkiye’sini oluşturacak olan gençlerimizin bugünden hazır olabilmesi, her zaman , her yerde ve her koşulda büyük bir özveri ve azimle çalışan fedakar öğretmenlerimizin eseri olacaktır.
Fedakarca çalışarak bu ulvi görevi layıkıyla yerine getiren öğretmenlerimiz, dün ve bugün olduğu gibi yarında geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir.
Yurdumuzun dört bir yanında fedakarca bu kutsal mesleği icra eden ve gittiği her yerde ilim ve irfanıyla hizmet eden öğretmenlerimize karşı milletçe vefa borcu olduğu unutulmamalıdır.
Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Türk Eğitimine yıllarını vermiş emekli öğretmenlerimizede sağlık, huzur ve esenlikler temenni ediyorum.Hayatını kaybeden bütün eğitim camiası çalışanlarına ve öğretmenlerimize Allahtan rahmet diliyorum.

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker’in Öğretmenler Günü Mesajı

Öğretmenlerimiz, hak ettikleri ekonomik ve sosyal şartların çok gerisinde bir konumda olup, bu zor şartlar altında aldıkları görevleri layıkıyla yerine getirmeye devam etmektedirler.Ülkemizde eğitim durumunun içinde bulunduğu tablo, benzer gelişmişlik seviyesinde bulunan ülkelerle kıyaslandığında acımasız bir biçimde ortaya çıkmaktadır. OECD’nin “eğitim” temalı raporları bu durumu açık bir şekilde gözler önüne sermekte ve okullaşma oranları ile derslik ve öğretmen başına düşen öğrenci oranları açısından benzer gelişmişlik seviyesinde bulunan ülkelerin çok gerisinde olduğumuz görülmektedir.

Diğer taraftan, eğitim sistemimizde başka ciddi problemler de bulunmaktadır. Ülkemizin eğitim alanında performansı yüksek değildir. Genç nüfusumuz bir avantaj olarak görülebilir ancak bu potansiyelin eğitilip, iş gücü piyasasına kazandırılması noktasında ciddi problemlerle karşı karşıya bulunmaktayız. Ülkenin her tarafında açılan üniversiteler ise entelektüel alt yapı, teknik donanım ve akademisyen yetersizliğinden adeta kıvranmaktadır.

Öte yandan, ataması yapılmayan öğretmenler sorunu bir türlü çözüme kavuşturulamamaktadır. Eğitici ve öğretici vasıflarıyla “kutsal” olarak tanımladığımız öğretmenlik mesleği, AKP döneminde hangi amaçla üretildiği belli olmayan politikalar nedeniyle itibar kaybetmiştir. Ataması yapılmayan öğretmenler sorunu adeta kanayan bir yara gibi ülke gündemini meşgul etmeye devam etmektedir. Yapılan atamalar yetersiz kalmakta, ataması yapılmayan öğretmen adayları bitmek bilmeyen bir çaresizliğin içine itilmektedir. Ülkemizde şu anda 400 bine yakın öğretmen adayı atama beklemektedir.

Eğitim-İş Sendikası’nın yaptırdığı son araştırmaya göre öğretmenlerin yüzde 82’si çocuklarının gıda, yüzde 84’ü kıyafet, yüzde 88’i eğitim ihtiyaçlarını karşılayamazken, yüzde 62’si psikolojik sorun yaşamaktadır.Öğretmenlerin yüzde 83’ü maaşının düşük olması nedeniyle toplumdaki saygınlığının azaldığını düşünürken, yüzde 79’u gelirindeki yetersizliğin mesleki verimini düşürdüğünü belirtmektedir. Eğitimcilerin yüzde 89’u 20.77 liralık çocuk yardımının ve 9.21 lira olan ek ders ücretinin yetersizliğinden dert yanmakta ve yüzde 86’sı gelişmiş ülkelerdeki öğretmenlerle benzer çalışma koşullarına sahip olmadıklarını belirtmektedir.

Tüm bu olumsuz gidişata rağmen ellerini, yüreklerini taşın altına koyan, çocuklarımız için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, ülkemizin geleceğe tırmanan merdiveninin taşlarını döşeyen sevgili öğretmenlerimizin, “Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, hepsine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in Öğretmenler Günü Mesajı

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler! Yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır” sözü, eğitimin bir ülkenin gelişip kalkınmasında en önemli unsur olduğunu bizlere göstermektedir.
Büyük bir yurt sevgisi ve özveriyle görev yapan, gelecek nesilleri çağın gerektirdiği bilgi ve donanımla hazırlamak için tüm güçlüklere göğüs gererek çaba gösteren değerli öğretmenlerimize minnettarız.
Aydınlığın simgesi, toplumun yol göstericisi öğretmenlerimizin, mesleklerinin saygınlığına yaraşır, çağdaş yaşam olanaklarına kavuşturulması, önceliklerimizden biri olmalıdır. Bir ülkenin eğitime ilişkin sorunlarını çözmesi, kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanlarda kalkınması ve üretimiyle çağa yön verebilmesi anlamına gelecektir.
Tüm öğretmenlerimizin üstlendikleri temel görevin bilinciyle özveri ve gururla hizmetlerini sürdüreceklerinden, sorumluluklarını yönlendirmeler ve baskılardan etkilenmeden yerine getireceklerinden kuşku duymuyoruz. Gerçeği, yeniliği, gelişmeyi ve bilimsel düşünceyi anlatan, doğruluk, dürüstlük ve yardımseverlik gibi insanı ayrıcalıklı kılan öz değerlere ulaşmamızı sağlayan tüm öğretmenlerimize saygı ve gönül borcu duyuyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, eğitim şehitlerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyor; yüreklerinde Atatürk’ün yakmış olduğu ilim ve irfan meşalesi ile tüm yurdu aydınlatacak olan tüm öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu’nun Öğretmenler Günü Mesajı

Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Mutlu mesajında, “Öğretmenlerin, toplumların mimarı olduklarını belirterek. Toplumların kalkınmasında ve gelişmesinde en önemli etken eğitim sistemidir. Öğretmenler de bu sistemin en önemli parçasıdır. Bir toplumun hamurunu yoğuran ve ona şekil veren öğretmenler, toplumların yarınlara güvenle bakabilmeleri, geleceklerini garanti altına alabilmeleri için varlığına ihtiyaç duyulan en önemli kişilerdir” dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü`nün öğretmenlerimizi hatırlamak ve onlara ne denli değer verdiğimizi ortaya koymak açısından önemli bir fırsat olduğunu belirten Başkan Mutlu, “Çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü kutluyor, toplum olarak onlara duymuş olduğumuz minnet borcunu ifade ederek başarı ve huzur dolu yarınlar diliyorum. Bu bağlamda Öğretmenler Günü münasebetiyle 24 Kasım Salı Günü saat 19.30’da Cumhuriyet Meydanında düzenleyeceğimiz Ankaralı Coşkun Konseri ve Konya Kaşık Oyunları gösterisine tüm öğretmenlerimizi ve hemşerilerimizi davet ediyorum.” şeklinde ifade etti.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik’in Öğretmenler Günü Mesajı

“Geleceğimizin Mühendisi Öğretmenlerimizin Günleri Kutlu Olsun”

Geleceğimizin inşası ‘Eğitim’le, eğitimin inşası ‘Eğitimci’ (Öğretmen)le olacaktır. Bu olgu ise; ‘Devlet politikası-Eğitim sistemi’ ve ‘Siyasi irade’ ile gerçekleşecektir.
Bir ülkede sorunlar artıyorsa; sorunların sorunu olan eğitime, öğretmene ve bu temel sistemlere bakmak gerekir. Devlet için öğretmenlik, istihdam sorununu çözme alanı değildir. Öğretmen için de Öğretmenlik, sade bir geçim kapısı değildir. İki açıdan da Öğretmenlik; Milletin ‘Beka Davası’, Devletin ‘Ebet-Müddeti’dir.

Dolayısıyla ve bu nedenle öğretmenlik, geçmişimizde görülen yüksek ve ince saygınlığı, günümüzde daha ileri hak eden bir meslektir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün, Milletvekili maaş artışı sorulduğunda; Öğretmen maaşını geçmeyecek şekilde düzenlenmesini istemesi, konunun önemini net olarak açıklamaktadır.

Ancak, öğretmenlik öncelikle maaş değildir. Öğretmenliği özel kılan eski saygınlığından daha yükseğe ve keyfiyetini (donanımını) da eski donanımdan çok daha yükseğe çıkarmak zorundayız. Zira, insan karakterimizde, her türlü ahlak ve sorumluluk temellerindeki çürümeden, ortaokul ve hatta ilkokul seviyelerine düşen uyuşturucu türevlerinin yaygınlaşmasına, aile yapısının çatırdıyor olmasına, aldatan-güvensiz insan profiline vb. kadar, tüm sorunlar göstermektedir ki; insan ve dolayısıyla toplum mühendisi Öğretmene ve Eğitime, hak ettiği değeri vermiyoruz.

İşadamları olarak, en büyük sıkıntılarımızın başında, insan kaynakları gelmektedir. İş hayatının ihtiyaç duyduğu insan; nitelikli, sorumluluk duygusu yüksek, kimlik ve kişilik sahibi olarak eğitilmelidir. Bunun için, kendimizi aldatma süreçlerine son vermeliyiz. Konu, “3 yıllık dört yıllık olma” konusu değildir.
Aslında çözümü bilinen bu konuda, TBMM ve yeni Hükümetimizin ilgi ve hassasiyetini bekliyor; tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum.

----- REKLAM -----