BURDUR CHP ANAYASA DEĞİŞİKLELERİNE KIRMIZI KART GÖSTERDİ

SİYASET 18.01.2017 - 18:20, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3917+ kez okundu.
 

BURDUR CHP ANAYASA DEĞİŞİKLELERİNE KIRMIZI KART GÖSTERDİ

Anayasa değişikliklerini ilgilendiren maddeler, Egemenliğini milletin elinden alıp tek adamamın eline teslim eden maddelerdir.
Burdur CHP İl Teşkilatı Tarafından düzenlenen basın açıklamasında İl Başkanı Barış Ayten tarafından basın açıklaması yapıldı. Yapılan etkinlikte gençler arka planda üzerinde çeşitli sloganlar yazılı dövizler taşırken, partililer ise Anayasanın değiştirilen maddelerine karşı üzerinde hayır yazılı kırmızı karlarını gösterdiler.  CHP İl Başkanı Ayten, açıklamasında; 93 yıl önce azim ve kararlılıkla, kan ve gözyaşıyla kurulan Cumhuriyetimizi, Cumhuriyeti kuran Ebedi Liderimizi Ebedi Liderimizin can yoldaşı Milli Şefimiz yok sayan düzenlemelerle karşı karşıyayız. Anayasa değişikliklerini ilgilendiren maddeler, Egemenliğini milletin elinden alıp tek adamamın eline teslim eden maddelerdir. Anayasa değişikliğini ilgilendiren maddeler, Cumhuriyet değerlerini ve demokrasiyi askıya alıp, Dikta yönetimini hakim kılacak maddelerdir. Türkiye Büyük Millet Meclisini yetkisizleştiren, Yasama, Yürütme, ve Yargıyı tek bir kişiye emanet eden bu değişiklik, ülkemizin köklü parlamenter sistemini ortadan kaldırmaktan, devrim kazanımlarını yok etmekten ve geleceğimizi kararmaktan başka bir şey değildir. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde asil milletimiz; Egemenliği Saraydan alıp halk egemenliğine teslim etmiştir. Ancak bugün geldiğimiz noktada Egemenlik halktan alınıp Saraya teslim edilmeye çalışılmaktadır. Vatanına milletine sırtını dönen Türkiye Büyük Millet Meclisinde evet oyu kullanan Milletvekillerine bu alandan sesleniyorum. Gücünü tarihinden, Cesaretini Mustafa Kemal’den alan bizler Egemenliğin halktan alınıp, Saraya teslim edilmesine izin vermeyeceğiz. Nasıl ki geçmişte Gazi Mustafa Kemal ve aziz milletimiz İzmir’den başlayan direnişlerle halkın egemenliğini hakim kılarak demokrasiyi korumuş ve kollamışsa, aynı azim ve kararlılıkla bugün bizlerde koruyup kollayacağız. Milletten aldığımız yetki ve vekaletle ihanet ederek egemenliği tek adama teslim etmeyeceğiz.      ÇOCUKLARIMIZIN VE GENÇLERİMİZİN GELECEĞİNİ KARARTMAYINIZ CHP İl Başkanı Barış Ayten, sözlerinin sonunda sağduyu sahibi milletvekillerine seslenerek; Devletimizin ve milletimizin değerlerini ve demokrasi birikimlerini yok sayacak bu adımlardan vazgeçiniz.! Türkiye Büyük Millet Meclisinin şuan elinde bulundurduğu yetkileri törpüleyerek yetkisizleştirilmesini onaylamayınız Aksi takdirde referandum sürecini ortaya getiren ortaklar olarak, ne şanlı tarihimize ne de asil milletimize bu tarihi hatanın hesabını veremezsiniz. Tüm yurtseverleri, vatanseverleri bir olmaya, birlik olmaya dayanışma içinde olmaya davet ediyoruz.
Anayasa değişikliklerini ilgilendiren maddeler, Egemenliğini milletin elinden alıp tek adamamın eline teslim eden maddelerdir.

Burdur CHP İl Teşkilatı Tarafından düzenlenen basın açıklamasında İl Başkanı Barış Ayten tarafından basın açıklaması yapıldı. Yapılan etkinlikte gençler arka planda üzerinde çeşitli sloganlar yazılı dövizler taşırken, partililer ise Anayasanın değiştirilen maddelerine karşı üzerinde hayır yazılı kırmızı karlarını gösterdiler.  CHP İl Başkanı Ayten, açıklamasında; 93 yıl önce azim ve kararlılıkla, kan ve gözyaşıyla kurulan Cumhuriyetimizi, Cumhuriyeti kuran Ebedi Liderimizi Ebedi Liderimizin can yoldaşı Milli Şefimiz yok sayan düzenlemelerle karşı karşıyayız. Anayasa değişikliklerini ilgilendiren maddeler, Egemenliğini milletin elinden alıp tek adamamın eline teslim eden maddelerdir. Anayasa değişikliğini ilgilendiren maddeler, Cumhuriyet değerlerini ve demokrasiyi askıya alıp, Dikta yönetimini hakim kılacak maddelerdir.

Türkiye Büyük Millet Meclisini yetkisizleştiren, Yasama, Yürütme, ve Yargıyı tek bir kişiye emanet eden bu değişiklik, ülkemizin köklü parlamenter sistemini ortadan kaldırmaktan, devrim kazanımlarını yok etmekten ve geleceğimizi kararmaktan başka bir şey değildir.

Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde asil milletimiz; Egemenliği Saraydan alıp halk egemenliğine teslim etmiştir. Ancak bugün geldiğimiz noktada Egemenlik halktan alınıp Saraya teslim edilmeye çalışılmaktadır. Vatanına milletine sırtını dönen Türkiye Büyük Millet Meclisinde evet oyu kullanan Milletvekillerine bu alandan sesleniyorum.

Gücünü tarihinden, Cesaretini Mustafa Kemal’den alan bizler Egemenliğin halktan alınıp, Saraya teslim edilmesine izin vermeyeceğiz. Nasıl ki geçmişte Gazi Mustafa Kemal ve aziz milletimiz İzmir’den başlayan direnişlerle halkın egemenliğini hakim kılarak demokrasiyi korumuş ve kollamışsa, aynı azim ve kararlılıkla bugün bizlerde koruyup kollayacağız. Milletten aldığımız yetki ve vekaletle ihanet ederek egemenliği tek adama teslim etmeyeceğiz.

     ÇOCUKLARIMIZIN VE GENÇLERİMİZİN GELECEĞİNİ KARARTMAYINIZ

CHP İl Başkanı Barış Ayten, sözlerinin sonunda sağduyu sahibi milletvekillerine seslenerek; Devletimizin ve milletimizin değerlerini ve demokrasi birikimlerini yok sayacak bu adımlardan vazgeçiniz.! Türkiye Büyük Millet Meclisinin şuan elinde bulundurduğu yetkileri törpüleyerek yetkisizleştirilmesini onaylamayınız

Aksi takdirde referandum sürecini ortaya getiren ortaklar olarak, ne şanlı tarihimize ne de asil milletimize bu tarihi hatanın hesabını veremezsiniz. Tüm yurtseverleri, vatanseverleri bir olmaya, birlik olmaya dayanışma içinde olmaya davet ediyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.