• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Burak Yılmaz'a olay Mesut Özil cevabı

Yeniakit Publisher
2021-01-24 09:36:00 - 2021-01-24 09:43:11
Burak Yılmaz'a olay Mesut Özil cevabı

Fransa Ligue 1 takımı Lille’de oynayan Burak Yılmaz, Fenerbahçe’ye yeni transfer olan Mesut Özil hakkında tartışılacak yorum yaptı. Burak Yılmaz’a Uğur Meleke’nin verdiği cevap olay oldu.

Fransa Ligue 1 takımlarından Lille forması giyen ve başarılı performansıyla dikkatleri çeken Burak Yılmaz bu kez çok konuşulacak bir tartışmanın fitilini ateşledi... Önceki gün Instagram’da bir canlı yayına katılan Burak Yılmaz’ın, Fenerbahçe’ye transfer olan Mesut Özil hakkındaki bir soru üzerine söylediği, “Mesut Özil’e başarılar dilerim. Açıkçası benimle A Milli Takım’da savaşmış, mücadele etmiş ve forma giymiş arkadaşlarımla ilgili yorum yapmak isterim” şeklindeki sözleri, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Peki, Burak Yılmaz’ın bu çok tartışılan sözleri hakkında futbol kamuoyu ne düşünüyor? İşte cevaplar…

Hikmet Karaman: eleştirmek çok yanlış

Burak, ‘Mesut iyi futbolcu’ diyor. Bu bir kültür, buna cevap verilmez. Trabzonspor Berat’ı, Galatasaray Halil’i aldı. Herkes Onyekuru diyor ben Halil diyorum. Mesut’u eleştirmek son derece yanlış. Mesut, dünya şampiyonu olmuş Alman Milli Takımı’nda yer almış. Almanya’da uzun süre kalan biri olarak neler yaşadıklarını biliyorum. Belki biz erken davransaydık bize gelecekti. Maçlardan önce dua etmesi kadar ekmeği alıp kenara koymasıyla da değerlerimizi en iyi şekilde temsil eden oyunculardan biri oldu. Bu açıdan bakmak çok önemli.

Uğur Meleke: hamaset yapmayın

Burak dilediği oyuncu hakkında konuşma/konuşmama hakkına sahiptir elbette. Ancak Mesut’u milli takım seçimi üzerinden itibarsızlaştırmak doğru değil. Mesut, bir dönem Almanya’da üçüncü nesil işçi çocuklarının adaptasyon hikayesini sembolize etmiş önemli bir figürdür. Mesut, Almanya’da kendini yalnız hisseden Türk gencine rol model olmuş, hayata eşit katılımlarında yüreklendirici vasfı görmüştür. Resmin bütününe bakmadan Mesut’u sadece giydiği milli forma üzerinden eleştirmek, akıldan da, mantıktan da, sosyolojik gerçeklerden de tümüyle vazgeçip, hamasete hapsolmak olur bence.

Yılmaz Vural: asıl hata başkalarında

Gereksiz bir demeç olmuş. Bana göre en iyi transferdir Mesut Özil. Dünya ekonomisi çökmüşken, dev kulüpler bile bankalardan kredi alırken, Fenerbahçe dünya çapında bir yıldızı Türkiye’ye getirdi. Gerçekten çok önemli bir iş yaptı Fenerbahçe. Bir hata varsa o da Mesut Özil’i o günkü Türk Milli Takımı seçicilerinin kabul etmemesidir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mehmet

Burak efendi sen TÜRK milli takımını semtinde ne oldu 1 yada 2 maç harici milli takım 1 kişi eksik oynadı sahada kabadayı gibi gezmekle futbol oynanmıyor mesut gibi efendi ol hadi işine

Resat

Bende bir futbol seyircisi olarak,milliformayla uluslararası bir başarı elde etmiş gibi millimaclardan pirim talep edenler için yorum yapmak istemiyorum.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23