Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşların haftalar sonra ilk kez hafta sonu sokağa çıkabileceğini açıklamasının ardından Sarıyerliler Cumartesi ve Pazar günü soluğu sahil ile parklarda alırken, bazı vatandaşların çevreyi kirletmesi büyük tepkiye aldı.

Corona virüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında Sarıyerliler uzun zamandır hafta sonu dışarıya çıkamıyordu. Geçtiğimiz günlerde kısıtlamanın kaldırılmasının ardından vatandaşlar güzel havayı da değerlendirmek için parklara akın ederken, yaşanan çevre kirliliği 'Bunu yapan insan olamaz' dedirtti.

PARKI ÇÖPLÜĞE ÇEVİRDİLER

Kireçburnu'ndaki Haydar Aliyev Parkı, hafta sonu Sarıyerlilerin akınına uğradı. 30 derecenin üzerindeki havada sahil kenarına gelen bazı vatandaşlar parktaki bankları yan yana koyarken, yedikleri yiyeceklerin çöplerini yere attı. Ortaya çıkan manzarada oturma düzeninden sosyal mesafenin hiçe sayıldığı anlaşılırken, bölge de çöplüğe döndü. Sarıyer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı çalışanlar parka gelerek, yerlere atılan çöpleri topladı.

SARIYER'İN PARKLARINDA DENETİM YAPILMIYOR MU?

Hafta sonu parklara yoğun ilgi olurken, meydana gelen çevre kirliliği akıllara 'Sarıyer'deki parklarda denetim yapılmıyor mu?' sorunu getirdi. Bilindiği üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı tebliğe göre, umuma açık yerlerde çevreyi kirletmenin cezası 351 TL olarak belirlendi. Parka gidenlerin bazıları yedikleri yiyeceklerin çöplerini yerlere atması nedeniyle parklar adeta çöplüğe dönerken, vatandaşlar yetkililere denetimlerin daha sıkı yapılması ve çevreyi kirletenlere ceza kesilmesi yönünde çağrıda bulundu. 

SARIYER POSTA GAZETESİ