Bulut: "Mesut top ayağına gelince 3-4 kişiyi bağlar"

23.01.2021 - 21:08 | Son Güncellenme: 23.01.2021 - 22:58

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, A Spor'da yayınlanan Takım Oyunu programında Reha Kapsal'a açıklamalarda bulundu. Deneyimli teknik adam yeni transfer Mesut Özil ile ilgili açıklamalar yaparken, ligde maç yöneten hakemlerin performansı hakkındaki düşüncelerini de açıkladı. İşte detaylar...

Bulut: "Mesut top ayağına gelince 3-4 kişiyi bağlar"

Fenerbahçe, Süper Lig'in 21. haftası öncesinde 39 puanla 2. sırada bulunuyor. Sarı lacivertli takımda teknik direktör Erol Bulut, A Spor'a açıklamalarda bulundu.

"Şu an 22 gol yemişiz, bence biraz fazla"

Oyun felsefesi hakkında konuşan deneyimli teknik adam, "Yeni Malatya'da ve Alanyaspor'da oynattığım futbol ile burada oynatmak istediğim futbol arasında farklılıklar var. Ben defansa çok önem veriyorum. Şu an 22 gol yemişiz, bence biraz fazla. Oyun şeklimizi değiştirdik. Son haftalarda daha istediğimiz gibi gidiyor. Önde basmak, topu çabuk kazanmak hücum etmek... Ama elinizdeki futbolcuların karakterleri bazen buna uygun olmuyor. Biz bunu Başakşehir maçıyla birlikte değiştirdik. İnşallah üzerine koyarak devam ederiz" dedi.

"6 maçın 5'ini kazandık bu felsefeyle"

Topun arkasına geçtikleri 6 maçın 5'inde galip geldiklerini aktaran Bulut, "Her eleştiriye açığım. Hatalarım da oluyor. Bunları en kısa sürede düzeltmeye çalışıyoruz. 4-2-3-1 sistemiyle başlıyoruz ama oyunun içinde değişiyor. Kasımpaşa maçında sol bekte Sadık oynadı. Yusuf Erdoğan karşısındaydı. Sol kanat oyuncusunu çizgiye gönderdik, sağ beki içeri gönderdik. 4-2-3-1 ile başlayıp 4-4-2'ye geçebiliyoruz. 5-10 metre kaymayla her şey değişebiliyor. Büyük takımların yedikleri goller geçiş oyunlarından. Anadolu takımları, büyük takımlara bu felsefe ile oynuyor. 6-3-1 şeklinde. Sezon başında düşüncem topu hızlı kazanıp, rakip kaleye hızlı gitmekti. Bu tam aklımdaki gibi gitmedi. Sonra rakibe topu verip, sıkıştırıp, kazanarak kaleye gitme kararı aldık, o iyi bir görüntü çizdi. 6 maçın 5'ini kazandık bu felsefeyle. Kalemizde daha az gol yiyoruz. Bu bize daha yatkın bir sistem oldu. Bu demek değil ki bu felsefe ile devam edeceğiz. Rakipleri analiz ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Hedef Avrupa'da başarılı olmak"

Hedeflerinin Avrupa'da da başarılı olmak olduğunu vurgulayan Erol Bulut, "Bizim ülkemizde bazı şeylerin hemen olması gerektiğini düşünüyorlar. Bizim de hedefimiz ilk senemizde şampiyon olmak. Bunun için çalışıyoruz. Ondan sonra ne olacak? Üzerine koyarak devam etmeliyiz. Hedef Fenerbahçe'yi Avrupa'da başarılara taşımak" şeklinde konuştu.

"Mesut gelince felsefemize uyum sağlayacak"

Yeni transfer Mesut Özil hakkında sorulan soruya yanıt veren Bulut, "Mesut Özil'in kalitesini konuşmaya gerek yok. Benim gözümde dünya tarihinin en iyi 10 numalarında ilk 10 içinde. En kısa zamanda onunla konuşacağız. Telefonda onunla kısa bir görüşmem oldu. Mesut gelince felsefemize uyum sağlayacak ve sahaya kalitesini yansıtacak" dedi.

Takım arkadaşlarının Mesut Özil'e yardımcı olacağını vurgulayan deneyimli teknik adam, "Önümüzde 21 maçlık bir periyot var. Bir oyuncu sebebiyle sistemi değiştirmek zor olur. Mesut Özil bizim sistemimiz üzerinde yerini en iyi şekilde alacak. Takım arkadaşları ona yardımcı olacaktır. Mesut öyle bir futbolcu ki top ayağına gelince, 3-4 futbolcuyu bağlıyor. Bu bize avantaj sağlayacaktır. Onun üzerine sistemimizi gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe için en iyisini yapıyoruz"

Sportif direktör Emre Belözoğlu ile hiç sorun yaşamadıklarını aktaran Bulut şunları söyledi:

"Emre Belözoğlu ile hiç sorunumuz olmadı. Transfer konusunda onun sunduğu futbolcular da oldu, bizim sunduğumuz da. Fenerbahçe'ye en iyisini katmaya çalışıyoruz. Bu bütçe meselesi. Bir de limitler var. Herkes net bilmeli: Biz Fenerbahçe için en iyisini yapmaya çalışıyoruz"

"Türk futbolunu ilerletmek istiyorsak hakemlere de iş düşüyor"

'Süper Lig'deki hakemlerin performansını nasıl buluyorsunuz' şeklinde gelen soruya yanıt veren Bulut, "Hakemlerle ilgili yorum yapmak istemiyorum. Hatalar oluyor. Hatalarımızı minimuma düşürmeliyiz. Bazen Premier Lig seviyesinde sertliğe izin veriyor hakemler bazen de en ufak dokunuşa faul veriliyor. Standart olmalı. Türk futbolunu ilerletmek istiyorsak hakemlere de iş düşüyor. Oyunun temposuyla ilgili hakemlere büyük iş düşüyor. Onlar da çok önemli bir faktör. Bazen tempo yapmak istiyorsun yapamıyorsun" diyerek sözlerini noktaladı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler