Ziyarette İl Başkanı Burhanettin Bulut, mevcut iktidar döneminde kadının statüsünün sürekli gerilediğini belirterek, Hilal Dokuzcan ve Dr. Handan Toprak Benli gibi kadınların siyasette daha çok yer alması gerektiğini söyledi. Kadınların sorunlarını ve bunların çözüm yollarına en iyi yine kadınların bilebileceğinin altını çizen Bulut, “Kadınların her alanda önemli sıkıntıları var ve bu sıkıntıların çözümü siyasetten geçiyor. Bu bağlamda siyasetin kadınsız olması düşünülemez. Aktif olarak siyaset yapan kadınların sayısının mutlaka arttırılması gerekiyor” dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, siyaset yapan kadınların güçlendirilmesi ve siyasi statülerinin güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, önümüzdeki dönemde kadın kolları başkanlarının ana kademe yönetimlerinin doğal üyesi olması yönünde çalışma yaptıklarını ifade etti.

Kadın kollarından gelen İstanbul Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli ise yerel yönetimlerde kadınların çok başarılı olduğunu söyledi. Benli de kadınsız siyasetin olmayacağını ifade ederek, kadına yönelik şiddeti önlemek için Avcılar’da Türkiye’ye örnek bir tesis yaptıklarını ve bu yıl içinde tamamlanacak olan tesise Tarsus’ta katledilen Özgecan Aslan’ın adının verileceğini kaydetti.

Dokuzcan ve Benli daha sonra, CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Burcu Şevkin Yüksekbaş ve kadın kolları üyeleriyle birlikte silahlı saldırıya uğrayan CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen’i ziyaret ettiler.