BULUŞMA TEPEBAŞI CAMİİ’NDE YAPILDI

featured

Gerede İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen sabah namazı buluşmasının son yeri Tepebaşı Camii oldu. Eda edilen sabah namazının ardından, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, görevlilerin yaptırdıkları tesbîhat ve tezkîratla devam etti.

Buluşmanın bu haftaki konusu; “Komşu hakları ve anne babaya iyilik” oldu. Gerede İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu “Vaktiyle biz, İsrail oğullarından: Yalnızca Allah’a kulluk edeceksiniz, ana-babaya, yakın akrabaya, yetimlere, yoksullara iyilik edeceksiniz diye söz almış ve insanlara güzel söz söyleyin, namazı kılın, zekâtı verin diye de emretmiştik. Sonunda azınız müstesna, yüz çevirerek dönüp gittiniz. Ey İsrail oğulları! Birbirinizin kanını dökmeyeceğinize, birbirinizi yurtlarınızdan çıkarmayacağınıza dair sizden söz almıştık. Her şeyi görerek sonunda bunları kabul etmiştiniz. Sizden öyle davrananların cezası dünya hayatında ancak rüsvaylık, kıyamet gününde ise en şiddetli azaba itilmektir. Allah sizin yapmakta olduklarınızdan asla gafil değildir” Bakara suresinin 83-85 ayetlerinin mealiyle başlattığı sohbetini çeşitli ayet, hadisi şerif ve örneklerle açıklayarak tamamladı.

14 Aralık 2018 Cuma günü programın İbadullah Camii’nde olacağı hatırlatılarak buluşma duaya müteakip kahvaltı ikramıyla sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BULUŞMA TEPEBAŞI CAMİİ’NDE YAPILDI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir