VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BÜLENT VELİOĞLU YAZDI...

19 Ocak 2018

.....................

Peki bundan sonra ne olacak?

Günlerdir nereye gitsem, “AK Parti İl Başkanı kim olacak?” sorularından da kurtulmuş olduk.

AK Parti Bolu İl Kongresi ertelenince, "Partimin önünü açacağım" diyerek istifasını sunan İl Başkanı Nurettin Doğanay, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tekrar atandı. Külliyedeki yüz yüze görüşme 15 dakika sürdü. Erdoğan, Doğanay’a sordu, o  cevapladı. Nurettin Doğanay, Erdoğan'ın odasından çıktığında gözyaşlarını tutamadı. Yorulmuştu, zaman kısaydı ama yaşadıkları bir ömre bedel geldi. 

Kamuoyunda o kadar isim konuşulurken, üstelik bir o kadar isim Ankara’ya çağırılırken, Erdoğan, Doğanay’a, “Sen devam edeceksin” dedi…

Başa dönelim şimdi…

31 Aralık’ta yapılacak il kongresi iddiaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önüne konulan bir dosya yüzünden kongreye 2 gün kala ertelendi. İl Başkanı Nurettin Doğanay gerekeni yaptı ve istifasını verdi.

O zaman yapılan haberler doğal olarak "Doğanay istifa ettirildi" şeklinde yorumlandı. Yapılan haberlerin altına sosyal medyada yapılan değerlendirmeler hep bu şekildeydi. Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş’a yakınlığıyla bilinen Nurettin Doğanay’ın Reis’in talimatıyla istifa ettiği iddiaları da bugünkü görüşme ve görüşmeden çıkan sonuçla çürümüş oldu.

Doğanay’ın istifası sonrasında, “Ali Ercoşkun çok güçlüymüş ağırlığını koydu” algısı kısa sürede yayıldı.

Ancak Erdoğan tarafından yapılan bu atama bu tezlerin hepsini çürüttü. Artık siyasette dosya siyasetinin bittiği de resmen tescillendi.

Perde arkasında büyük kavgalar yaşandı. İddiaya göre, Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş’ın Ali Ercoşkun’a ya telefonla ya da yüz yüze çok sert sözler söylediği konuşulur oldu. Bazı kaynaklar bunu doğruladı bazıları da sessiz kalmayı tercih etti ancak kimse böyle bir şey yaşanmadı demedi.

Doğanay’la görevi bıraktıktan sonra biri özel olmak üzere 3 ya da 4 görüşmemiz oldu. Kendisi sürekli, “Ben elimden geleni yaptım, partimin önünü açmak için istifa ettim. Ben sabrediyorum, adaletin yerini bulacağından şüphem yok” diyordu.

Boluspor eski Başkanı Savaş Abak’ın babaannesinin cenazesinin çıkışında da kısa görüşme yaptık. “Nedir son durum?” diye sorduğumda, “Allah’ın dediği olur. Ben partime zarar verecek bir şey yapmam” dedi.

Neyse bunlar kısa sürede yaşananlar….

Kıymetli adaylar siyaset arenasına çıktı, mücadele ettiler, basın mensupları da bu süreci sizlere aktardı. Hepsi birbirine saygılı davrandı, kimse kimseyi kırmadı. Herkesi yanılttı Sayın Cumhurbaşkanı yine, topu 90’a yuvarladı.

Yazımın başında sorduğum soruyu tekrarlıyorum. Peki bundan sonra ne olacak? Ne olacağını inanın kestiremiyorum ama köşe yazıma başlamadan önce telefonla görüştüğüm AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, “Bu parti benim partim. Dargınlık küskünlük yok, birlik beraberliği sağlayarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Ama emin olduğum bir şey var, AK Parti Bolu teşkilatında 7’den 70’e herkesin 2019 seçim planları bozuldu ve beyaz kağıtlara özenle yazılan hayaller bugün itibarıyla çöpe gitti.

Hayırlı Cumalar...

1 yorum yapılmış
  • msafr
    18 Ocak 2018 • 21:55
    Siyasetcı gıbı yazı olmus kesık kesık
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.