Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

BÜLENT ERDEN'DEN ÇARPICI AÇIKLAMALARTarih 12 Nisan 2020, 21:15 Editör: Editör

BÜLENT ERDEN'DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Milliyetçi Hareket Partisi Mudanya Belediyesi Meclis Üyesi Bülent Erden, Mudanya Belediyesinin yaptığı çalışmaların ciddiyetten uzak reklam çalışmaları olduğu görüşünü ifade ederek yazılı basın açıklaması yaptı.

Erden yaptığı açıklamasında, "  açıklamamı basınımızın güzide temsilcisi olan sizleri Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanlığımızda ağırlarken yapmayı çok isterdim. Lâkin dünyayı ve tabi ki ülkemizi derinden etkileyen korona virüs'ün neden olduğu covid-19 salgını tedbirleri ve sosyal sorumluluk bilincimiz nedeniyle bir araya gelemedik. Mudanya'mızın bugününe ve geleceğine önem vererek basın açıklamama kıymetli vaktini ayıran basın mensuplarımıza teşekkür ediyor, birlik ve beraberliğimiz sayesinde covid-19 salgınını atlatacağımıza yürekten inanıyorum. Salgın nedeniyle tedavi altında olan vatandaşlarımıza acil şifalar, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

Devletimiz vatandaşının hayatını korumak adına uygulamaya aldığı bir dizi tedbirin yanında, neredeyse korona virüs'ün toplumsal ve ekonomik hayatımıza yapmış olduğu etkilerle yatıp kalktığımız, olağanüstü anlar yaşadığımız günlerde Mudanya Belediye Başkanı Sayın Hayri Türkyılmaz ellerinde eldivenleri, yüzünde maskesi Yıldıztepe'de kameralara poz vererek "Yıldıztepe'nin Temel Betonu Döküldü" başlığıyla bir basın bülteni servis etti. Sayın Başkan bunca sıkıntının arasında Yıldıztepe'de temel betonu değil tam anlamıyla Mudanyalının geleceğinin önüne beton dökmüştür.

Şöyle ki;

12.600.000TL’ye ihale edilen 1. Etap için beton dökülmüş fakat Sayın Başkan 14.500.000TL kredi kullanmak üzere mecliste CHP Meclis üyelerinin oyları ile yetki almıştı. Hatırlatmak babında kredi demek fazlasıyla yani faiziyle geri ödemek koşuluyla alınan borçtur. Şimdi denilebilir ki "Borç yiğidin kamçısıdır" tabi ortada bir yiğit varsa!

Mudanya halkının şahsıma (partimize) verdiği 27 bin oy'u helal ettirmek adına tekraren vurguluyorum ki Mudanyamız alınan bu borçla oldukça kritik bir dönemece girmiştir. Yıldıztepe konusunda daha önce de basına yansıtarak sorduğum önemli sorulara Sayın Başkan bugüne kadar cevap verememiş, ne meclis üyelerini ne de Mudanyalıları bilgilendirmemiştir. Her fırsatta demokrasi havarisi kesilen Sayın Başkan, ortak akıl yerine "Ben yaptım oldu" mantığıyla Mudanyalıların geleceğini ipotek altına almıştır. Yıldıztepe hakkında sorduğum soruları bir kez daha yinelemekte büyük fayda görüyorum ;

1- Projenin kapsamı, Taban alanı, Kat sayısı, Sosyal, ticari alanların tanımı ve dağılımı

otopark alanı ve kapasitesi

2- 12.600.000TL’ye ihale edilen 1. Etap kapsamı nedir? Başka kaç etap var? Kapsamı ve

maliyeti nedir?

3- 14.500.000TL kredi kullanmak üzere mecliste CHP Meclis üyelerinin oyları ile yetki

aldınız. Söz konusu kredinin faizli maliyeti ve ödeme takvimi nedir?

4- Projenin tamamlanma zamanı nedir? Faaliyet sonrası 5. ve 10. Yıllarda Mudanya’ya ne

kadar ekonomik katkı sağlayacak?

5- Halihazırda Mudanya’nın trafik sıkışıklığının üzerine proje devreye girdiğinde artacak

trafiğini de dikkate alarak ulaşımı rahatlatmak adına projeniz var mı? Varsa nedir?

6- Yıldıztepe projesini proje çizim bedeli ödememek için belediye teknik personeline

hazırlattığınızı ifade ettiniz. Uygulama esnasında telafisi daha yüksek maliyetler

oluşturabilecek proje hatalarına meydan vermemek adına söz konusu projeyi profesyonel

bir mühendislik firmasına kontrol ettirdiniz mi? Söz konusu inşaat alanının konumu

itibarıyla heyelan riski de dikkate alındığında konu daha fazla hassasiyet arz etmektedir.

Mudanyalının Mülkleri Yağma Hasan'ın Böreği Mi?

Sayın Basın Mensubu, Türkyılmaz göreve geldiği 2014 seçimleri sonrasında satılan belediye mülkleri için "Halkın malı halkın olacak. Mülk satmak bir tarafa, satılanların hepsini ama hepsini geri alacağım" diye her yerde haykırdı, fakat babalar gibi sattı ve satmaya devam ediyor. Başkan Türkyılmaz bırakın O'nun dönemi öncesinde satılan mülkleri geri almayı göreve geldiği 2014 seçimlerinden sonra Mudanya ölçeğinde korkunç bir mülk satışı gerçekleştirmiş sata sata neredeyse mülk bırakmamıştır. Başkan Türkyılmaz Mart 2019’dan bugüne kadar Mudanya Belediye Meclisinden 200 bin metrekarelik mülk satışı yetkisini oy çokluğuyla geçirmiştir. Endişemiz odur ki böyle giderse yakında sıra Mudanya Belediye Binasına gelecek ve belediye binamızın üzerinde SATILIK ilanını göreceğiz.

Kıymetli basın mensubu

6 yıldır satılan mülkler karşılığında Mudanyalının hayatını kolaylaştıran, Mudanya’ya ekonomik katkı sağlayacak hangi kalıcı eserini görebiliyoruz? Birde Sayın Başkan 14.500.000TL kredi kullanmak üzere mecliste CHP Meclis üyelerinin oyları ile yetki aldı. Bütün bunlar hesap edildiğinde işte bu nedenle Sayın Başkan Yıldıztepe'de temel betonu değil tam anlamıyla Mudanyalının geleceğinin önüne beton dökmüştür. Mudanyalının geleceğini çalan Sayın Başkan'ın kameralara eldivenli ve maskeli poz vermesi bazılarına göre ilahi tevafuk, bazılarına göre ise tam bir ironidir.

Mudanyalı Kıvranırken Önceliği Olmayan Proje

Mevcut durum değerlendirmesi yapıldığında Yıldıztepe'de malum şartlar altında yapılmak istenen proje Mudanya için önceliği olmayan bir projedir. Yıldıztepe'nin Mudanya'mıza değer katmasını hepimiz arzu ederiz, bundan onur duyarız lakin borç alarak, mülk satarak, Mudanyalının geleceğine ipotek konularak değil. Böyle olmamalı. İşin daha vahim yanı Sayın Başkan'ın Mudanyalının öz malı olan daha neleri satacağını (satmak zorunda kalacağını) kimse kestiremiyor. Devamı gelecek, gelmek zorunda hesap ortada! Ne demiş atalarımız "Borç yiyen kesesinden yer" Mudanyalılar bunları hak etmiyor.

Bu Bağlamda Sayın Başkan;

Kurban Bayramlarında Dolgu alanı mevki Belediye Kademe'de gerçekleştirilen Mudanya'mıza yakışmayan, halka eziyet veren, güneş altında asla hijyenik olmayan şartlarda yapılan kurban kesimleri için modern bir kesim yeri Mudanyalının önceliği değil mi? Mudanya Belediye Binasında hizmete açacağınızı ifade ettiğiniz fakat bir türlü hizmete alamadığınız Belediye Meclis Toplantı Salonu Mudanyalının önceliği değil mi? Hatta meclis toplantı salonu bir yana Mudanyalılara yakışan bir belediye binası Mudanya'nın önceliği değil mi?

Giritli Mahallesi Kentsel Koruma Sit Alanı projesini elinize yüzünüze bulaştırdınız, iş takibi yaparak bir türlü Koruma Planını onaylatamadınız, bu alandaki işletmelerin ruhsatları mahkeme kararları neticesinde birer, birer iptal edilmeye başlandı, Giritli Mahallesi esnafı ve turizm Mudanyalının önceliği değil miydi?

Hakeza Tarihi Hal Kahveleri çarşısının üzerini kapatacağım proje hazır dediniz lâkin yıllar geçti ortada bir şey yok. Mudanya'nın hassas noktalarında çözüm odaklı olmak yerine Kültür Varlıkları Koruma Kurulunun planları, projeleri onaylamadığı şikayetinizden başka bir şey duyamadık. Her beceriksizliğinizde günah keçisi aramak yerine çözüm odaklı olabilmeniz ve "ben yaptım oldu"

anlayışından ortak akılla Mudanya'yı yönetişim seviyesine yükseltmeniz Mudanya'nın önceliği değil mi?

Mudanya'mızda çok zor durumda olan, yolu, çocuk parkı olmayan (Kardelen Sitesi), yol açılması gerekirken yolu açılmayan bu arada merdiven korkulukları çürüyerek hayati risk taşıyan ( Şafak Sitesi) ve daha buna benzer bir çok sorunlarla boğuşan insanlarımızın hizmet feryatları Mudanya'nın önceliği değil mi?

Artistik hareketlerle Milyonlarca lira kredi alarak Mudanyalının geleceğine beton dökmek yerine kent içinde kalan ve büyük rahatsızlıkları beraberinde getiren lakin her ilçede olması gereken Küçük Sanayi Sitelerimizin Mudanyamıza yakışan şekilde şehir dışına inşa etmek bu ilçe halkının önceliği değil mi?

Yenisini yapmadan bir inat uğruna kapattığınız ve kış mevsimi boyunca insanımıza yağmurda, soğukta, çamurda eziyet ettiğiniz Mudanyamıza yakışır Kapalı Pazar Yeri Mudanya'nın önceliği değil miydi?

Göreve geldiğinizde her fırsatta dile getirdiniz "haramiler haramiler diye" Avrupa Birliği (AB) Projelerini gerçekleştirmek için gereken ödemeleri yapmamaları sebebiyle hibe programlarından yararlanamayan geçmiş yönetimleri eleştirdiniz "Borçlarımızı, SGK primlerimizi günü gününe ödüyoruz" dediniz. Sayın Başkan Belediye kapısına gelir, gider ve borç durumunu asacağınızı söylediniz. Sahi Mudanya Belediyemizin borcu şu an ne kadar? Sayın Başkan AB projeleri kapsamında turizm odaklı projelerle milyonlarca avro hibe programları fırsatlarından yararlanmak Mudanyalıların önceliği değil mi?

Bursa Büyükşehirden mahkeme yoluyla devir aldığınız yaz ve kış mevsiminde hizmet veren Yüzme Havuzu korona virüs salgını ülkemize ulaşmadan aylarca hizmet veremedi. Bu durum kamu zararı ve Mudanyalıya eziyet değil mi?

Sayın Başkan göreve geldiğinizde paldır küldür yıktırdığınız Mudanya Yelken Kulübü yerine belediye bünyemizde özellikle yelken sporuna gücü yetmeyecek Mudanyalı çocuklara ve gençlere yelken sporu fırsatını sunmanız 6 inc'lik telefon ekranlarına hapsolmuş, sokakların insafsızlığına mahkum edilmiş gençlerimizin, çocuklarımızın, geleceğimizin önceliği değil mi?

Afaki ve hayalperest vaatlerinizden olan Spor Vadisi, Eğitim Vadisi, uçaktan bakılınca Atatürk'ün gözlerinin havuz yapılarak görüleceği devasa Atatürk Ormanı, yine 2014'te göreve geldiğinizde ziyaret ederek restore edeceğinizi belirttiğiniz Dereköy Kilisesi ne oldu? Bu projelerinizi hangi para, hangi kredi ya da Mudanyalının hangi öz mallarını satarak yapacağınızı sormakla bir şey elde edilemeyeceğinin bilincinde olsam da söylem ve eylemlerinizin asla unutulmadığını, artık dijital basın arşivlerinin amel defteri misali boynunuzda olduğu hatırlatması bakımından dillendirmekte fayda görüyorum.

Zira "temeli 2020 yılında atılacak" dediğiniz Çepni mahallemizde 122 dönüm arazide inşa edeceğiniz Sokak Hayvanları Köyü projenize temel betonu dökmenizi beklediğimizi şimdiden hatırlatıyorum. Umarım bu projenizi Mudanyalının mallarını satmadan gerçekleştirebilirsiniz. Lakin hesap ortada. Say say bitmez Sayın başkan, 16 Eylül 2019 tarihinde basına servis ettiğiniz 11 bin metrekarelik projeniz Mudanya Fuar Kongre Merkezi ve Soğuk Hava Deposu ne oldu? Hala proje bitmedi mi? Temele ne zaman beton döküyorsunuz? Bu projeyi gerçekleştirme takviminiz nedir? Finansmanı yani paranız hazır mı?

Sayın Basın Mensupları

Ayakları yere basan her projede, yapılan hizmette Sayın Başkanın yanındayız. Yapıcı ve tamamlayıcı olarak varız. Fakat Mudanyalıların adeta bugünü ve geleceğinden çalan, ortak akıl devre dışı bırakılarak yapılmak istenen her durum için halkımızı bilgilendirmek, icra makamında bulunan Sayın Başkan, meclis üyeleri ve partisini uyarmak aldığımız oyların hakkı vermek adına boynumuzun borcudur.

Mudanyalı vatandaşlarımın bugün yaşadığı öncelikli sıkıntıları gidermenin, aydınlık, refah seviyesi daha iyi bir geleceğe birlik ve beraberlik içinde ulaşmasının tek yolu ben yaptım oldu  anlayışından yönetişim anlayışına yani birlikte yönetelim, ortak aklı kullanalım, anlayışına hemen geçmek, çok geç olmadan yanlışlardan dönmektir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak her zaman popülist yaklaşımların halka ve hakkı olanların haklarına zarar verdiği bilinciyle hareket edeceğimizi vurguluyor. Hepinize saygılarımı sunuyorum.

Bülent ERDEN

MHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi



  |  Bu haber 2236 defa okunmuştur.

Eski Mudanya  KATEGORİSİNDEN HABERLER

MUDANYALI UMRECİLERE SEMİNER

MUDANYALI UMRECİLERE SEMİNER Mudanya’dan kutsal topraklara gidecek olan umreciler için seminer düzenlendi. Mudanya Müftülüğü tarafından verilen...

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN NİHAL ÖĞRETMEN ANILDI

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN NİHAL ÖĞRETMEN ANILDI Mudanya'da 9 yıl öğretmenlik yapan ve çok sevilen Nihal Arat memleketi Hatay Samandağ'da son depremde enkaz...

MUDANYA MÜFTÜSÜ ÖZLER’İN “MİRAÇ KANDİLİ” MESAJI

MUDANYA MÜFTÜSÜ ÖZLER’İN “MİRAÇ KANDİLİ” MESAJI Mudanya Müftüsü Dr. İbrahim Özler, “Miraç Kandili” dolayısıyla yayınladığı mesajda Mudanyalıların Miraç Kandilini k...

MÜFTÜ ÖZLER’DEN MUDANYALILARA TEŞEKKÜR

MÜFTÜ ÖZLER’DEN MUDANYALILARA TEŞEKKÜR Mudanya İlçe Müftülüğü tarafından 10 Şubat 2023 Cuma günü tüm camilerde “Türkiye İçin İyilik Vakti” yardım kampanya...

MUDANYALI UMRECİLERİ DUALARLA UĞURLADI

MUDANYALI UMRECİLERİ DUALARLA UĞURLADI Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile Mudanya’dan kutsal topraklara gidecek olan umreciler dualarla uğur...

MUDANYA'DA DİN GÖREVLİSİ MAAŞINI BAĞIŞLADI

MUDANYA'DA DİN GÖREVLİSİ MAAŞINI BAĞIŞLADI Mudanya İlçe Müftülüğü personelinden Hasanbey Camii Müezzin Kayyımı Ferhat Aydın “Türkiye İçin İyilik Vakti” yardım...

DOKTORDAN YANLIŞ TEŞHİS

DOKTORDAN YANLIŞ TEŞHİS Mudanya’da ortopedi hastanesinin yapımının Mudanya Belediyesi tarafından engellendiğini iddia eden Dr. Kayhan Turan...

MUDANYA’DAN DEPREMZEDELERE YARDIM ELİ

MUDANYA’DAN DEPREMZEDELERE YARDIM ELİ Mudanya İlçe Müftülüğü “Türkiye İçin İyilik Vakti” yardım kampanyasına büyük bir destek verdi.

MUDANYA ESNAFI DEPREMZEDELERİN YANINDA

MUDANYA ESNAFI DEPREMZEDELERİN YANINDA Mudanya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ertan Abdulazizoğlu Mudanya esnafının depremzedeler için seferber olduğu...
HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:2012

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2194

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2724

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:5932

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:292

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:372

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:770

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:382

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.