Bolu’da 2012’de genel yayın yönetmenliğini yaptığı yerel gazetede FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile ilgili birçok haber ve köşe yazısı yazan, bu yüzden Gülen’in hakkında 98 ayrı dava açtığıİmdat Aslan, yazılarında TEM otoyolunun Bolu Dağı mevkisinde bulunan alışveriş merkezinin de FETÖ’nün ticaret ayağıolduğunu ileri sürdü.

Aslan, 2015 yılının Aralık ayında söz konusu alışveriş merkezini ziyaret eden dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı, tesis ile ilgili kamuoyunda olumlu algı oluşturmaya çalışmakla suçlayarak eleştirmişti. Aslan, bu eleştirisi nedeniyle katıldığı bir televizyon programında kendisine hakaret ettiğini ileri sürdüğü Arınç hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılığın soruşturması sonunda Arınç hakkında dava açıldı.

İlk iki duruşmaya katılmayan Arınç, geçen13 Nisan’da Bolu Adliyesi’ne gelerek Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada savunma yaptı. Mahkemede dün görülen karar duruşmasına ise Arınç’ı avukatı Yakup Erikel temsil etti. Erikel, "Müvekkilimin gerek kendisinin, gerekse bizim daha evvelden bahsettiğimiz üzere müştekiye hakaret etme gibi bir kastı söz konusu değildir. Tamamen kendi kişisel görüşlerini eleştiri sınırları içerisinde kalmak sureti ile yapmıştır. Müvekkilin bu aşamada beraatine karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

İmdat Aslan ise Arınç hakkındaki şikayetinin devam ettiğini söyleyerek "Takdir mahkemenindir" dedi.

Mahkeme, ’Sesli ve görüntülü bir ileti aracılığıyla ve kişinin siyasi düşünce ve kanaatlerini açıklamasından dolayı hakaret’ suçunu işlediğine kanaat getirdiği Arınç’a, 354 gün karşılığı toplam 7 bin 80 TL adli para cezası verdi.