BULDUĞU 12 BİN TL Yİ GECE 12’DE SAHİBİNE TESLİM ETTİ

Tarih : 2017-03-24 / Kategori : Genel Haber

BULDUĞU 12 BİN TL Yİ GECE  12’DE SAHİBİNE TESLİM ETTİ

Iğdır’ın Melekli beldesinde kahve işletmeciliği yapan Oğuz Turan, bulduğu 12 bin TL’ yi sahibine teslim etti.

        Melekli beldesinde kahve işletmeciliği yapan Oğuz Turan Temizlik sırasında masaların altından bir cüzdan buldu ve cüzdanın içindeki kimlikten yola çıkarak cüzdanı sahibine teslim etti.
        Oğuz Turan yaptığı açıklamada şunları söyledi “kahve temizliği sırasında  bulduğum cüzdanın kime ait olduğunu öğrenmek için kimliğine bakmak üzere cüzdanı açtım içinde döviz ve Tl olarak bir miktar parada olduğunu gördüm, paranın ne kadar olduğuna hiç bakmadım fakat içinde   toplam 12 bin tl değerinde döviz olduğunu  cüzdan sahibi bana söyledi.  
    Gece saat 12 yi geçiyordu sabahı beklemeden gittim kapıdan defalarca seslenerek uyandırdım ve  cüzdanı kendisine teslim ettim dedi. Cüzdanı gece teslim etmemin sebebi ise cüzdan sahibi sabah uyandığında cüzdanını kaybetmenin üzüntüsünü yaşamasın diye düşündüm.
       Ayrıca öncelikle  şunu belirtmek isterim ki Nevruz bayramı içerisindeyiz, nevruzun en önemli özelliklerinden biriside toprağa olan sevginin yanı sıra bolluğa ve refaha erişmenin sadece alın teriyle sağlanabileceği düşüncesi vardır. Bende bu düşünceden yola çıkarak emeğe ve alın terine saygının timsali nevruz geleneğini yerine getirdim. Benim yaptığım farklı bir şey değil aslında ben bana ait olmayan bir şeyi sadece ait olduğu yere teslim ettim” şeklinde konuştu.
         Cüzdan sahibi Yaşar Sahur, ise yaptığı açıklamada” Almanya'dan her yıl rutin olarak ölü bayramı ve Nevruz için baba ocağına geldim ölü bayramında kabir üstü ziyaretleri ve bayram ziyaretleri sonrası köy kahvesine gittim eski tanıdıklarımla sohbetler ettikten sonra kalkıp eve gittim gece uyurken birinin bahçe kapısından ismimi seslendiğini duydum ve kahvecinin elindeki cüzdanı bana uzatarak bu sizin sanırım dedi.
    Bende çok şaşırdım cüzdanımı düşürdüğümü bile bilmiyordum, Oğuz Turan,  beye bu davranışından dolayı çok teşekkür ediyorum “dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.