REKLAMI GEÇ

Buldan’ın turist profili çıkarılacak

Buldan’ın turist profili çıkarılacak

Denizli’nin dokumasıyla ünlü Buldan, ilçeye gelen turist profilini belirlemek amacıyla proje hazırladı. Buldan Belediyesi’nin hazırladığı ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenen proje kapsamında, Buldan’a gelen ve gelmesi düşünülen yerli ve yabancı turistlerin, ilçeye ne amaçla geldikleri, neleri görmek istedikleri araştırılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Şubat 2015 Cuma, 09:00

GEKA 2015 Yılı Mali Destek Programı kapsamında “Buldan Turist Profilinin Belirlenmesi, Farklı Profillere Göre Özelleştirilmiş Tanıtım Starejilerinin Geliştirilmesi Projesi“nin tanıtım toplantısı belediye meclis salonunda yapıldı. 

denizli-buldan-turizm-atagi-ic

Toplantıya Buldan Kaymakamı Hacı Uzkuç, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Tolun, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Hüseyin Koç, GEKA Proje Koordinatörü Yeşim Tarkan, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

“Buldan Turist Profilinin Belirlenmesi, Farklı Profillere Göre Özelleştirilmiş Tanıtım Stratejilerinin Geliştirilmesi Projesi” ile Buldan’a gelen ve gelmesi düşünülen yerli ve yabancı turistlerin, ne amaçla geldikleri, neleri görmek istedikleri, ilçede olmasını istedikleri gibi değişik konularda araştırmalar yürütülecek. Araştırmada, hangi yaş gurubundan, hangi ekonomik seviyeden, hangi eğitim seviyesinden turistlerin Buldan’ı tercih ettiği tespit edilecek. Bu gurupların dışından da turistlerin Buldan’ı ziyaret edebilmeleri için yapılması gereken çalışmalar ortaya çıkarılacak.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Proje Koordinatörü Yeşim Tarkan toplantıda proje ile ilgili slayt gösterisi ile bilgi verdi. Buldan’da en büyük sıkıntının alt yapı eksikliği olduğunu belirten Tarkan, turistlerin kalıcı olabilmeleri için acilen konaklama olanaklarının oluşturulması gerektiğini söyledi.

Toplantıya katılanların, Buldan’daki turizmin canlandırılması, daha çok turistin Buldan’a gelmesinin sağlanması için görüşlerini açıklamalarının ardından toplantı sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı