Bulancaklı Avcılar Keklik açılışını yaptı

GÜNDEM 20.10.2016 - 17:56, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2684+ kez okundu.
 

Bulancaklı Avcılar Keklik açılışını yaptı

Bulancak Avcılar ve Atıcılar Derneği üyeleri ile birlikte Şebinkarahisar'da gerçekleştirdikleri 2 günlük av ile birlikte keklik sezonunu açtılar.
Ağustos ayında başlayan birinci grup kuşlardan bıldırcın ve üveyik avından sonra, ikinci grup kuşlardan olan kum kekliği, kınalı keklik, çil keklik ve kaya kekliği avı 15 Ekim'de açılan sezon avı ile başladı.Açılışı değerlendiren Bulancak  Avcılar ve Atıcılar Derneği üyeleri Başkan İsa Gündoğdu önderliğinde Şebinkarahisar'da keklik avına çıktı. Oldukça bereketli geçen sezon açılışında keyif dolu anlar yaşandığını kaydeden Başkan Gündoğdu, avlanma pulu ve avlanma ruhsatı olmadan avlanılmaması gerektiğini de hatırlattı. Bir avcının günde 1 tavşan ve 2 keklik avlama hakkı olduğunu, doğanın dengesi açısından belirlenen sayının dışına çıkılmaması gerektiğini ifade eden Başkan Gündoğdu, kaçak avcılığın yapıldığına da dikkat çekerek, "Gece avı, kaçak avcılık, hileli avcılık yapılarak doğamız katlediliyor. Bizler insanlarımızdan daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Halkımız doğa katliamı yapan avcılara karşı uyanık olmalıdır. Bu tür davranışlarda bulunan avcıların şikayet edilmesini istiyoruz" dedi.    
Bulancak Avcılar ve Atıcılar Derneği üyeleri ile birlikte Şebinkarahisar'da gerçekleştirdikleri 2 günlük av ile birlikte keklik sezonunu açtılar.
Ağustos ayında başlayan birinci grup kuşlardan bıldırcın ve üveyik avından sonra, ikinci grup kuşlardan olan kum kekliği, kınalı keklik, çil keklik ve kaya kekliği avı 15 Ekim'de açılan sezon avı ile başladı.
Açılışı değerlendiren Bulancak  Avcılar ve Atıcılar Derneği üyeleri Başkan İsa Gündoğdu önderliğinde Şebinkarahisar'da keklik avına çıktı. Oldukça bereketli geçen sezon açılışında keyif dolu anlar yaşandığını kaydeden Başkan Gündoğdu, avlanma pulu ve avlanma ruhsatı olmadan avlanılmaması gerektiğini de hatırlattı. Bir avcının günde 1 tavşan ve 2 keklik avlama hakkı olduğunu, doğanın dengesi açısından belirlenen sayının dışına çıkılmaması gerektiğini ifade eden Başkan Gündoğdu, kaçak avcılığın yapıldığına da dikkat çekerek, "Gece avı, kaçak avcılık, hileli avcılık yapılarak doğamız katlediliyor. Bizler insanlarımızdan daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Halkımız doğa katliamı yapan avcılara karşı uyanık olmalıdır. Bu tür davranışlarda bulunan avcıların şikayet edilmesini istiyoruz" dedi.

   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.