Bugün Toprağa Verilecek!

Bugün Toprağa Verilecek!

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde önceki gün PKK’lı teröristlerin demiryolu hattını yaptığı bombalı saldırıda hayatını kaybeden demiryolu çalışanı Necdet İnanç, bugün toprağa verilecek.

Erzurum'dan TANAP için boru taşıyan yük trenine, Sarıkamış İlçesi Soğanlı Tren İstasyonu’na PKK'lı teröristler tarafında bombalı saldırıda şarapnelden isabet eden demiryolu çalışanı Necdet İnanç’ın cenazesi otopsi için Erzurum Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti. Adli Tıp Kurumu’nda işlemleri tamamlanan Necdet İnanç’ın cenazesi İkindi Namazına müteakiben Sarıkamış Yeniköy'de (Topdağı) toprağa verilecek.

“BİLGİ KİRLİLİĞİ YAŞANIYOR”

Öte yandan önceki gün Sarıkamış’ta PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden demiryolu çalışanı Necdet İnanç’ın da o sırada bölgede bakım onarım çalışması yaptığı ve patlama sonrası isabet eden şarapnel parçası ile hayatını kaybettiği Kars Vali Vekili Adem Ünal, tarafından açıklanırken, Kars dışında Ankara’da bulunan Vali Günay Özdemir ise trene düzenlenen bombalı saldırıdan 45 dakika sonra ray hattını kontrole çıkan demiryolu işçilerine PKK'lıların uzun namlulu silahlarla ateş açıldığını, Sarıkamış'ta demiryollarında çalışan Nejdet İnanç'ın olay yerinde öldüğünü ve hafif yaralanan Mehmet Çelik'in ise Sarıkamış Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığı açıkladı. Vali vekili ile Vali’nin açıklamaları ise kafalarda soru işaretleri bıraktı. Kars’ta yaşanan bilgi kirliği ise kentte görev yapan basın mensupları tarafından farklı şekillerde kamu oyunu duyuruldu.
Hayatını kaybeden demiryolu çalışanı Necdet İnanç’ın kesin ölüm sebebi Erzurum Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek bilgiyle ortaya çıkacak. Kars’ta bu tür olaylarda basın mensuplarına yetkililer tarafından net bilgi verilmemesi ise dikkat çekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler