Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li yeni başkanı Muhittin Böcek ile Kepez, Muratpaşa ve Konyaaltı belediye başkanları mazbatalarını bugün alıyor. Döşemealtı’nda ise AKP’lilerin seçimleri YSK’ya götürme kararı sonrası Turgay Genç’in mazbatasını hafta içinde alması bekleniyor.

 31 Mart Seçimlerinden başarıyla çıkan Millet İttifakı’nın CHP’li adayları Muhittin Böcek (Büyükşehir), Ümit Uysal (Muratpaşa) ve Semih Esen (Konyaaltı)ile Cumhur İttifakı’nın AKP’li adayı Hakan Tütüncü (Kepez) mazbatalarını bugün düzenlenen törenle alacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yeni Başkanı Muhittin Böcek’in devir teslim töreni saat 16.00’da Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde yapılacak. Devir teslim törenine Menderes Türel’in katılması beklenmiyor.

UYSAL’IN TÖRENİ SAAT 13.30’DA

Muratpaşa Belediye Başkanlığına yeniden seçilen Ümit Uysal’ın mazbata töreni ise saat

13.30’da Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Törene, yeni seçilen meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarının da katılacak. Konyaaltı Belediye Başkanı seçilen CHP’li Semih Esen, mazbatasını saat 14.00’da Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle alacak. Devir teslim töreni de saat 15.00’te Konyaaltı Belediyesi’nde gerçekleştirilecek.  Kepez Belediye Başkanlığı’na yeniden seçilen Hakan Tütüncü için pazartesi günü saat 14.00’te belediye önünde bir karşılama töreni düzenlenecek. Tütüncü törenin ardından mazbatasını alacak.

DÖŞEMAEALTI SEÇİMLERİ YSK’YA GİDİYOR


Döşemealtı seçimleri ise tam bir kargaşaya dönüştü. 31 Mart seçimleri sonrası az bir farkla da olsa seçimi kazanan Turgay Genç, mazbatasını bir türlü alamadı. AKP’liler önce ilçe seçim kuruluna ardından da il seçim kuruluna itiraz ederek 52 sandıkta oyların sayılmasını istedi. Sayım sonunda Turgay Genç lehine 105 olan fark 95’e düştü ancak sonuç yine değişmedi. İtirazların sonuçlanmasıyla pazartesi günü (bugün) mazbatasını alması beklenen Genç, bu kez AKP’liler’in seçim sonuçlarını Yüksek Seçim Kurulu’na götürme kararı almasıyla bir şok daha yaşadı.

GENÇ: AMAÇLARI EZİYET ÇEKTİRMEK

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, yaşananları Akdeniz GERÇEK’e değerlendirdi. Genç, seçimleri YSK’ya götürmek isteyen AKP’lilerin boşa kürek çektiklerini belirterek, “Nereye giderlerse gitsinler sonucun değişmeyeceğini onlar da biliyor. Sürecin her aşamasında kazanan yine biz olduk. Amaçları eziyet çektirmek başka bir şey değil. Bu bir seçimdir. Bir kazananı ve kaybedeni olur. Artık kaybettiler, bu neyin hazımsızlığı anlamış değilim. Ama her şeye rağmen yine de sakin bir şekilde bekleyeceğiz. Mazbatayı bir gün önce ya da bir gün sonra almanın çok da bir önemi yok” dedi. Genç, bugün Büyükşehir, Muratpaşa ve Konyaaltı’nda yapılacak olan mazbata törenlerine katılacağını da sözlerine ekledi. Kubilay ELDEMİRCİ


 

 

Editör: TE Bilisim