Abdulkadir Selvi: Bugün Türkiye, ABD ve Rusya arasında çok önemli gelişmeler yaşanacak

Suriye’nin kuzeydoğusunda Ankara ile Washington arasında varılan 120 saatlik aranın dolmasına sayılı saatler kala Erdoğan’ın bugün Soçi’de Putin'le yapacağı görüşme merak konusu. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi " Bugün 22 Ekim 2019...Bu tarihi bir yere kaydedin. Çünkü bugün Türkiye, ABD ve Rusya arasında çok önemli gelişmelere sahne olacak." yorumunda bulundu.

F5HABER F5HABER
Abdulkadir Selvi: Bugün Türkiye, ABD ve Rusya arasında çok önemli gelişmeler yaşanacak

9 Ekim'de başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na ABD ile 17 Ekim'de varılan mutabakat çerçevesinde verilen 120 saatlik aranın son gününe girildi. Sürenin dolmasına saatler kala Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin'in Soçi'deki zirvesi dikkatle takip ediliyor. 

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, 120 saatlik aranın ardından Türkiye ve ABD arasında kriz beklenmediğin dile getirdi. 

22 Ekim 2019 tarihinin bir yere not edilmesi gerektiğini söyleyen Selvi, "Çünkü bugün Türkiye, ABD ve Rusya arasında çok önemli gelişmelere sahne olacak. Soçi’de Erdoğan-Putin zirvesinde ve 120 saatin sona ermesiyle birlikte Türkiye ile ABD arasında çok önemli bir trafik yaşanacak" dedi. 

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"Peki böylesine kritik bir süreçte Ankara’daki beklenti ne yönde?

Bir kriz beklenmiyor.

Önce ABD cephesine bakalım.

120 saatin sonunda çekilmenin tamamlanması bekleniyor. Bu durumda Türkiye, Barış Pınarı harekâtını bitirdiğini açıklayacak. ABD ile varılan mutabakatın 11. maddesine göre Türk askeri güvenli bölgede kalmaya devam edecek.

Yine Türkiye ile ABD arasında varılan anlaşmanın 12. maddesine göre ise ABD eşzamanlı olarak yaptırımları kaldırdığını açıklayacak.

Son bir soru. Peki 13 Kasım’daki Erdoğan-Trump görüşmesi gerçekleşecek mi? Çok olağanüstü bir durum yaşanmadığı takdirde yüzde 99.9 oranında bu görüşme gerçekleşecek."

SONRAKİ HABER