Budapeşte Judo Grand Prix ilk gün maçları tamamlandı

Budapeşte Judo Grand Prix ilk gün maçları tamamlandı
By Euronews
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button
Aşağıda yerleştirilen video haber linkini kopyalayın/yapıştırınCopy to clipboardCopied

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de gerçekleşen Judo Grand Prix turnuvası ilk gününde heyecanlı maçlara sahne oldu

REKLAM

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de gerçekleşen Judo Grand Prix turnuvası tarihi anlara sahne oldu. Bu yıl ilk defa mültecilerden oluşan bir takım judo performansı sergiledi.

Güne damgasını vuran kadın judoka Japon Funa Tonaki oldu. Eksi 48 kilo kategorisinde Tonaki, Kosovalı rakibi Distria Krasniki'yi altın skorda elde ettiği waza ari puanı ile alt etti. Japon judokanın altın madalyasını Macaristan Spor Bakanı Tunde Szabo takdim etti.

**Funa Tonaki, Japon Judoka: **

"Öncelikle çok teşekkür ederim. Daha önce Krasniki ile birçok defa antrenman yaptık. Ancak bu seferki bizim ilk maçımızdı. Birbirimizi tanıdığımız için gerçek anlamda karşı karşıya gelmek bizim için kolay değildi. Her an rakibimden ippon puanı görebilirdim. Çok çekişmeli bir maçtı."

Erkeklerde dikkat çeken isim ise Kazakistanlı Yeldos Smetov oldu. Eleme maçlarında etkileyici bir performans sergileyen Smetov, eksi 60 kilo kategorisinde Moğol Boldbaatar Ganbat ile karşılaştı. Smetov maçın son 20 saniyesinde yaptığı atak sayesinde kariyerinin altıncı Grand Prix madalyasını kazandı. Smetov madalyasını Uluslararası Olimpik Komitesi üyesi ve Macaristan Eski Başkanı Schmitt Pal'dan teslim aldı.

**Yeldos Smetov, Kazak judoka: **

"Bu yıl en önemli ve en ciddi yarışma Tokyo'daki Dünya Şampiyonası. Tüm Grand Slam ve Grand Prix turnuvaları bu yarışmaya bir hazırlık niteliğinde. Umarım bu turnuvalar sayesinde Dünya Şampiyonası'nda da altın madalya kazanırım."

Kadınlar eksi 57 kilo kategorisinde Brezilyalı Rafaela Silva, Kosovalı Nora Gjakova'yı yenilgiye uğrattı.

Eksi 66 kilo kategorisinde Moğol Kherlen Ganbold iki hafta içinde ülkesi Moğolistan'a iki altın madalya sevinci yaşattı. Ganbold'un altın madalyası CNN Reklam Departmanı Başkan Yardımcısı Corinna Keller tarafından takdim edildi.

Kadınlar eksi 52 kilo kategorisinde Japon judoka Maeda Chishima, İsviçreli rakibi Fabienne Kocher'i yenerek ülkesine bir altın madalya daha kazandırdı.

Günün sürprizi ise bronz madalya karşılaşmasında Kosovalı judoka Majlinda Kelmendi'nin İspanyol Ana Perez Box'a yenilmesi oldu.

Günün hareketi ise mülteci takımında yarışan İranlı Mohammad Rashnonezhad'dan geldi.

Budapeşte Grand Prix turnuvasında seyirciler unutulmaz anlara şahit oldu.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, ülkesinde çoşkuyla karşılandı

Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonası finalinde bugün Sırbistan ile karşılaşacak

Abu Dabi Grand Slam'in son gününde judokalar ilklere imza attı