BUDAKÖZÜ VADİSİ DOĞA TURİZMİNİ CANLANDIRACAK

BUDAKÖZÜ VADİSİ DOĞA TURİZMİNİ CANLANDIRACAK

Boğazkale ilçesinde Hattuşa Antik kenti yanında bulunan doğa harikası Budaközü Vadisi’nin turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.

12 Mart 2020 - 09:08

Çorum’un doğa turizmini canlandırmak amacıyla 3 kurumun işbirliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında Budaközü Vadisi’nde fiziki düzenleme yapıldı. OKA, Budaközü Vadisi için çektiği klibi sosyal medya hesaplarından yayınladı.

Çorum’un Boğazkale ilçesinde Hattuşa Antik kenti yanında bulunan doğa harikası Budaközü Vadisi’nin turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.

Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı işbirliğinde “Budaközü Vadisi’nin Doğa Turizmine Kazandırılması Projesi’nde sona gelindi. OKA’nın 2018 yılı

Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Yatırımlarına Mali Destek Programı içinde desteklenen proje kapsamında doğayla uyumlu fiziki düzenlemeler yapılarak yeni yürüyüş rotaları oluşturuldu

“DOĞASEVERLERİ EŞSİZ TOPRAKLARDA YÜRÜMEYE DAVET EDİYORUZ”

OKA’dan yapılan açıklamada, “Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) 2018 yılı Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Yatırımlarına Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve Çorum İl Özel İdaresi tarafından sunulan “Budaközü Vadisi’nin Doğa Turizmine Kazandırılması Projesi” tamamlanmıştır. Proje ile Hattuşa Antik kentinin hemen yamacında yer alan Budaközü Vadisi’nde gerekli fiziki düzenlemeler doğayla uyumlu bir tasarımla yapılıp, yürüyüş rotalarına bir yenisi eklenerek vadinin erişilebilirliği kolaylaştırılmıştır. Tüm doğaseverleri barışın keşfedildiği bu eşsiz topraklarda yürümeye davet ediyoruz” denildi.

“AÇILIŞ TURİZM HAFTASI’NDA”

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise vadinin resmi açılışının Turizm Haftası’nda yapılması planlandığı ifade edildi. Açıklamada, “Budaközü Vadisi’nin doğa turizmine kazandırılması için OKA desteği ile yapılan çalışmalar tamamlanarak Vadinin tanıtımı için 4 mevsim çekimleri gerçekleştirildi. Projenin resmi açılışı turizm haftasında yapılması planlanıyor” denildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SUNGURLU’DA KIZILAY BUTİK AÇILDI…
SUNGURLU’DA KIZILAY BUTİK AÇILDI…
ONURSAL BAŞKANA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ…
ONURSAL BAŞKANA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ…