HABERLER>POLİTİKA
19 Şubat 2019 Salı - 15:57

Buca’da kaos: Nezir gitti Kılıç geldi!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Buca’da aday olarak ilan ettiği Suat Nezir’in yerine Belediye Meclis Üyesi Erhan Kılıç’ın ismi gündeme geldi. Nezir, yarıştan çekilmediğini genel merkeze iletirken ilçede kaos çıktı. Parti, seçim kuruluna Kılıç'ın ismini verdi.

Buca’da kaos: Nezir gitti Kılıç geldi!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir’in Buca İlçesi’nde MYK ve Parti Meclisi kararıyla aday olarak ilan ettiği eski Belediye Başkan Yardımcısı Suat Nezir’in yerine Seçim Kurulu’na Belediye Meclis Üyesi Erhan Kılıç’ın ismi verildi. Başkan Adayı Nezir, duruma sert tepki gösterirken kurula itiraz etti.

CHP’de akıllara durgunluk veren gelişme Buca’da yaşandı. Partinin aday olarak ilan ettiği ve seçim çalışmalarını yürüten Buca’daki ismi Suat Nezir, başta İl Başkanı Deniz Yücel ve Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ile karşı karşıya geldi. Meclis üyeleri listesinde anlaşma sağlanamayınca il başkanlığı genel merkezin de oluruyla Belediye Meclis Üyesi Erhan Kılıç’ı aday olarak sundu. Kılıç’ın altına meclis üyeleri sıralaması yapıldı ve liste o şekliyle teslim edildi.

ADAY’DAN SERT TEPKİ
Partide kaosa neden olan olayın ardından Nezir, ekibiyle birlikte itirazda bulundu. Egedesonsöz’e konuşan Nezir, “Ben partim tarafından aday olarak ilan edildim. Çalışmalara başladım. İlçemizdeki dengeler ve başvurular üzerinden bir liste hazırlıyorduk. Son şeklini de vermek üzereydik. Fakat İl Başkanı Deniz Yücel ve Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın tamamen arkadaş kulübü mantığıyla hareket etmesinden kaynaklı önerileri oldu. Ben de bu listenin seçim kazanamayacağını, kaybedeceğini bildirdim. Örgütümüzde kaos oluşacaktı. Adamcılık ve kişisel hislerle hareket edemezdik. Benim dışımda bir operasyon yapıldı” dedi.

GENEL BAŞKANI YANLIŞ BİLGİLENDİRDİLER
Nezir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun süreçte yanlış bilgilendirildiğini de söyledi. Nezir, “Sayın genel başkanımıza gidip ‘aday yarıştan çekildi ve kendi isteğiyle ayrıldı’ demişler. Böyle bir şey yok. Çünkü istediklerini yapmadığım için böyle oldu. Ben partime ve örgütüme güveniyorum. Yarıştan kesinlikle çekilmedim ve adayım. Sayın genel başkanımızın bu yanlış, kara propagandaya dur diyeceğini umuyorum” diye konuştu. 

VEKİLLER LİDER İLE GÖRÜŞTÜ

Kararın duyulmasının ardından İzmir Milletvekilleri Tuncay Özkan, Murat Bakan ve Mahir Polat haricindeki tüm milletvekilleri Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Kılıçdaroğlu'na giden isimler, Nezir'in isminin geri çekilmesinin doğru olmadığını söyledi. Buca'da seçimin olası kaybı durumunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın da riske gireceği ifade edildi. Genel Başkan Kılıçadaroğlu ise milletvekillerine, "konunun üzerinde çalışacağım" mesajını verdi.

Öte yandan parti kulislerine yansıyan bilgilere göre Buca adayının Erhan Kılıç olarak ilan edilmesi ise kesinleşti.

Nezir, aday olarak bildirilmemesi üzerine partililerle seçim kurulunun bulunduğu Serdar Yereli Kapalı Spor Salonu'na geldi. Yetkililerden bilgi alan Nezir, daha sonra merkez seçim bürosuna gidip partililere ve basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"BİZİ 3-5 ZİBİDİ YOLUMUZDAN ÇEVİREMEYECEK"
Ailesinin kendisine her zaman namusuyla gururuyla yaşamasını öğütlediğini belirten Nezir, "Biz baronlarla değil halkla yola çıktık, onlarla devam edeceğiz. Bundan sonra da böyle olacak. Bizi 3-5 tane zibidi yolumuzdan çeviremeyecek. Parti 3-5 kişinin elinde değil. Bu parti Kemal Atatürk ve Kuvayımilliye anlayışıyla kuruldu. Bu partiyi 3-5 tane çakala teslim etmeyeceğiz, izin vermeyeceğiz." diye konuştu.  

Nezir, bugüne kadar hep uzlaşmacı tavır içinde bulunduğunu, genel merkez, il ve ilçe yönetimiyle koordinasyon içinde olduğunu ama bu saatten sonra "hırçınlık nasıl yapılıyor" herkese göstereceğini dile getirdi. 

Partisine küsmeyeceğini vurgulayan Nezir, şunları kaydetti:

"Ortak akıl ve beraber yöneteceğiz dedik ama ortak akıl ve beraber yönetmeyle ilgili olarak birilerinin karnı ağrıdı. Halk Partisinin içinden halkı çıkartmaya çalıştılar ama biz ısrarla halkla birlikte omuz omuza yürüyeceğiz. CHP’nin içinden halkın çıkarılmasına izin vermeyeceğiz. Gizli ajandamız yok, kafamızın arkasında farklı bir düşünce yok. Sadece Buca’ya hizmet düşüncesi var. Kimse bizi 'geri adım attı' diye düşünmesin. CHP bayrağını gene belediyenin en tepesine dikeceğiz. Her şey herkesin kursağında kalacak, içimizdeki iş birlikçilerinin de kursağında kalacak."

Belediye başkan adayı ve meclis üyesi listelerinin ilçe seçim kurullarına teslimi için son günün bugün olduğunu aktaran Nezir, genel merkezin konuyla ilgili hukuksal anlamda neler yapılacağıyla ilgilendiğini, çalışmalar yaptığını, çıkacak sonucun CHP için hayırlı olması gerektiğini sözlerine ekledi.

CHP üyeleri, Nezir'in konuşması sırasında "Dik dur eğilme örgüt seninle" sloganları attı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nezir'i, 10 Şubat'ta Ankara'da ve geçen pazar günü İzmir'de yapılan belediye başkanlığı aday tanıtım töreninde partisinin Buca belediye başkan adayı olarak açıklamıştı.

 
İzmir’in 'isyankar pazarcı'sı AK Parti listesinde!
 
Cumhur İttifakı'nda 8 ilde adaylar çekildi!
YORUMLAR
Toplam 32 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Reziller 20 Şubat 2019 Çarşamba 19:08

Bizler buca li olarak bu rezilliği sandıkta sonlandiracagiz.her şeyiniz sıkıntı bi de diyoruz yıllardır izmir niye yerinde sayıyor kilictaroglu atamis 2 adam siz ne yaparsanız yapın alın işte güzel yaptilar buca lila dalga geçtiler hava durumu gibisiniz.

Yorumu oyla      4      5  
MErdem 20 Şubat 2019 Çarşamba 10:11

Bu seçim yaz boz oldu önce Aydoğan Hepdemirgil sonra Suat Nezir şimdi üç kez değişim yap oldumu ya siz son dakika değiştirin Bucanın halkı size oy versin siz kaybettiniz Büyükşehir Belediyesi Başkanlığını da kaybettiniz

Yorumu oyla      6      5  
MErdem 20 Şubat 2019 Çarşamba 10:03

Aday adayıbile olmayan birini Belediye Başkanı yapmak bir akıl tutulması biz Buca halkı olarak önümüze konulan bubelediye başkanını onaylamıyorum. Demişti demeyin bu olay Büyükşehir Belediyesi Başkanlığını bitircek

Yorumu oyla      6      5  
mert 20 Şubat 2019 Çarşamba 09:07

Bunlar kavga ede dursun, birlik bütünlük içinde olan, halka güven veren cumhur ittifakı, açık ara tarihi farkla seçimi kazanacak. göreceksiniz.

Yorumu oyla      10      6  
Bucalı 20 Şubat 2019 Çarşamba 08:32

Deniz Yücelle bu iş olmaz dediğimizde bizi dinlemediniz.Şimdi noldu.Parti rezil oldu.Yazık ettiler Bucaya..İl başkanı ve ilçe başkanı derhal istifa etmeli

Yorumu oyla      12      5  
siyasi yuorumcu 20 Şubat 2019 Çarşamba 04:40

yalanla dolanla ilkeyi yönetemesin adayda olmasın ya kendi meleketinden milet vekilki olamayan bir genel başkandan ne beklenirki

Yorumu oyla      6      6  
bucanın şiyaset bilimcisi 20 Şubat 2019 Çarşamba 04:38

ya bu cemuyet alk partisi nasıl ülke yönetecek ya soryorum zize 78 sahate adayın nelini kadıracaksın sonrada son bir sahate bir yere gitmesin diye bize makum kalsın diye manavra yapmsın diye kurnaz politaka oyunu oynuyorsunuz bakın beyleler ateşle oynadın ız epi,niz yanacaksınız buna büyük şehirde dahil ateşle oynadınız sizler ,zatem kaç yıldır bir bok yedginiz yok izmirde ep ital adalarla getirdiniz izmire ve ital milet vekileri koydunuz izmire ey kılıçdar oglu içte indırıcı tarafın kalmadı artık seni.n ne tabana nede izmir seçmenine artık izmir kale degil beylerr beyler bu irmirde secim kaybedilginde bunun esabesabını kılıçdar ogluyla beraber epiniz tası taragı alın gidin kılıçdar ogluda dahil zatem bucada bu aday konuşma yamaz şecim boyunca ne büyük şehr adayı nede erran diye şahış büyük şehir belediye başkanı ve milet vekileri ve3 buca belediye başklanı buda kesinlikle konuşma ve mitik yamamaz sayın cumuryet halk bartisi vekileri ve il başkanı ve genel başkanı bucalı bunun esabını sorarar sadada sorar ziz halay mı edyonuz bizle ya biz salakmıyız ya biz bucaya gelinde nasıl bir dayak var budadanda görün işte şimdi bucalının damarına bastınız burda ateş yandı artık bu kan yerde kalmaz bıçaklar çekildi kılıçlarda çekildi el yaman beymi yaman görecez bakalım iyi düşünün yarın kdar vaktiniz var su bu işi düzeltirsiniz ak selim olrtak yada bucalarla öz bucalarla şsavaşırnız göyüs göyüse bıcak bıcaga sik skiye bu secim böyle gecer bir sefer partinin başkanı yügit olacak ve elini kdırdıgı gericekmez

Yorumu oyla      4      7  
Bucalı Arif 20 Şubat 2019 Çarşamba 01:05

Aday belirlemeyi yaz - boz tahtasına çevirdiler. Önce Aydoğan Hepdemirgil, değiştirildi,sonra Suat Nezir bir ilçede 3 kere aday mı değişir ? Bu kadar tutarsızlık, beceriksizlik olurmu. Bu halk sonra bize nasıl güvenecek, nasıl oy verecek. İnsanlar bu kadar birbirine kırdırılırmı. Tertemiz insanların onurlarıyla oynamak bu kadar mı kolay. Bu insanlar, onları destekleyenler kırılmazlar mı ? Hani eğilim yoklaması,anket, kamuoyu araştırması yapılacaktı kim bir oy fazla oy alacaksa adayımız o olacaktı. Meclis üyeleri ahbap - çavuş ilişkisiyle birilerine paylaştırıldı. Belediye Başkanının meclis üyelerine müdahale etmesi en doğal hakkı İzmirli olmayan izmiri karıştıran Tuncay Özkan niye karışır ve karışmasına izin verilir meclis üyelerini belirlemeye. Burası Cumhuriyet halk partisi,biz kaç kişiyiz hareketi değil. Halkta karşılığı olmayan, Tuncay Özkan'ın arkadaşı Erkan Kılıç'ın seçime kazanma şansı sıfıra yakındır. Suat Nezir, dürüst, Bucalı,Buca'yı iyi bilen, belediye başkan yardımcılığı yapmış belediyecilik konusunda tecrübeli ve seçimi rahatlıkla alacak bir insandır Buca için en uygun adaydır. Bu yanlıştan dönülmeli, partiyi daha fazla rezil etmeyin. Aksi halde bedeli ağır olur, partililer bunun hesabını sorar, halk'ta sandıkta sorar. Halk Adamı Suat Nezir gerçek CHP'lidir. Bizler onunla gurur duyuyoruz.

Yorumu oyla      8      7  
M bilge 20 Şubat 2019 Çarşamba 00:12

Bu nasıl bir rezalet insanlarla bu şekilde oynanmaz tek kelimeyle utanılacak bir durum siyaset bu olmamalı adayların hiç birini tanımam bilmem ama yapılan büyük haksızlık nasıl bir oyun bu

Yorumu oyla      8      5  
Yüreksiz 20 Şubat 2019 Çarşamba 00:04

Buradan atıp tutmak kolay , delikanlı olun insanların yüzüne karşı konuşun. Lafım sana (yaktılaradamı) yorumu yapan.

Yorumu oyla      5      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in 'isyankar pazarcı'sı AK Parti listesinde!
Bayraklı’daki pazar yeri sorunuyla ilgili ilçe belediye binası ve İzmir ...
İYİ Parti’nin Tire listesinde bomba isimler! Eski bakan bile var
Millet İttifakı kapsamında İYİ Parti’nin aday çıkardığı Tire’de belediye ...
DSP Genel Başkan Yardımcısı Karakülçe: CHP'nin övündüğü yapıyı biz ördük
DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ...
 
28 ilçede liste tamam: CHP İzmir'in meclis adayları kimler?
CHP'nin 31 Mart yerel seçimleri için İzmir'de oluşturduğu belediye meclis ...
İduğ ekibiyle Bornova'da yola çıktı: Listesinde kimler var?
CHP’nin Bornova Belediye Başkan Adayı Mustafa İduğ meclis üyesi adaylarını ...
İzmir'i örnek gösterdi, hükümete yüklendi!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'Cumhuriyet gazetesi davasında cezaların onanmasını ...
 
Saadet'in İzmir adayları belli oldu (İlçe ilçe liste)
Saadet Partisi (SP) 31 Mart yerel seçimlerinde İzmir’de çıkaracağı belediye ...
Nedim ATİLLA yazdı... Dön Baba Dönelim Partisi
Nedim ATİLLA yazdı... Dön Baba Dönelim Partisi
AK Parti'den hayvan hakları için araştırma önergesi
AK Parti, hayvan haklarına ilişkin atılması gereken adımların ortaya konulması, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva